21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAndronescu: 99,3% din cei elevii care s-au inscris in clasa a IX-a...

Andronescu: 99,3% din cei elevii care s-au inscris in clasa a IX-a au fost repartizati

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, ca 99,3% din cei 189.588 de elevi care s-au inscris in clasa a IX-a au fost repartizati in licee, iar 0,7%, respectiv 1.331 de elevi, au avut un numar prea mic de optiuni si vor fi repartizati in etapa a doua, informeaza Mediafax.

Repartizarea computerizata in licee a avut loc joi, la ora 17.00, la sediul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).

Ministrul Educatiei a mai spus ca 61,28% din cei inscrisi au fost repartizati la prima optiune, iar 83,7%, la una din primele trei optiuni.

Sapte candidati au media 10, iar 68,18% au medii intre 7 si 10, a precizat Ecaterina Andronescu.

Inscrierea la licee se face fara examen, pe baza mediei de admitere, compusa din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si din media generala de absolvire a claselor a V-VIII, ambele avand o pondere de 50 la suta. Exceptie de la aceasta regula fac liceele sau clasele unde sunt necesare probe de aptitudini, clasele bilingve si clasele cu predare in limba minoritatilor nationale.

A doua repartizare computerizata pentru elevii care au participat si au ramas nerepartizati sau pentru cei care nu au participat la prima etapa de admitere va avea loc in 13 iulie.

Ultima repartizare computerizata va avea loc in intervalul 1-10 septembrie.

Potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, au fost alocate 221.000 de locuri pentru elevi in clasa a IX-a, numar aproape egal cu cel din anul precedent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă