15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Fiul bancherului Jean Andronie, Andrei, condamnat la şapte ani de închisoare...

UPDATE. Fiul bancherului Jean Andronie, Andrei, condamnat la şapte ani de închisoare pentru accidentul cu doi morți. El a ajuns la Penitenciarul Rahova

UPDATE 19:25  Andrei Andronie, condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare, pentru producerea unui accident rutier în care şi-au pierdut viaţa două persoane, a ajuns la Penitenciarul Rahova unde va sta în carantină 21 de zile.

UPDATE 17.47  Andrei Andronie s-a predat la Secţia 2 Poliţie, de unde va fi dus la penitenciar, transmite Mediafax. Andronie urmează să stea o perioadă de 21 de zile în carantină, în urma căreia se va stabili penitenciarul în care îşi va ispăşi pedeapsa şi regimul de detenţie.

***

Andrei Andronie, fiul bancherului Jean Andronie, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare, pentru producerea accidentului din noiembrie 2011, de pe Calea Floreasca, în urma căruia au murit un taximetrist şi o tânără, iar alte trei persoane au fost rănite, relatează Mediafax.

Citește și: Fiul bancherului Jean Andronie vrea să fie cercetat în libertate după ce a condus beat şi a omorât doi oameni

Andrei Andronie, fiul bancherului Jean Andronie, a primit o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi trei ani pentru că a refuzat să se supună testelor pentru stabilirea alcoolemiei. Instanţa a dispus ca la condamnarea cea mai grea să adauge un spor de pedeapsă de un an, Andrei Andronie urmând să execute şapte ani de închisoare. Din pedeapsă va fi scăzută perioada în care Andronie a fost arestat.

Pedeapsa lui Andrei Andronie a fost astfel majorată de la cinci ani şi şase luni, cât dispusese, în 4 aprilie, Judecătoria Sectorului 1.

În acelaşi dosar, Petruţ George Barbu a fost condamnat la nouă luni de închisoare, tot pentru ucidere din culpă, instanţa dispunând suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de doi ani şi nouă luni. Instanţa a menţinut astfel pedeapsa dispusă de Judecătoria Sectorului 1.

Andrei Andronie şi George Barbu au fost obligaţi să plătească familiilor victimelor daune morale de 125.000 de euro, bani care vor fi achitaţi de doi asigurători. Suma a fost redusă de la 490.000 de euro, cât stabilise Judecătoria Sectorului 1 că trebuie să plătească cei doi părţilor civile din dosar.

Instanţa a admis astfel acţiunile civile formulate de Corneliu Micu, Emilia Micu, Ianula Sofia Grama Micu, Luana Ramona Neamţu, Maitner Eugen Micu, Janina Ştefania Dincă, Marcela Nistor şi George Ciprian Nistor şi i-a obligat în solidar pe cei doi inculpaţi la plata unor daune materiale şi morale, reţinând culpa lui Andronie de 90 la sută la producerea accidentului şi a lui Barbu de 10 la sută.

Instanţa a obligat asigurătorii de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA şi SC Astra Asigurare Reasigurare SA să plătească părţilor civile sumele la care au fost obligaţi asiguraţii acestora, Andrei Andronie şi George Barbu, proporţional culpei reţinute în sarcina fiecăruia.

Decizia de vineri a Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Andrei Andronie urmând să fie încarcerat.

În dimineaţa zilei de 5 noiembrie 2011, poliţiştii au încercat să-l oprească în trafic pe Andrei Andronie, pe Calea Floreasca, care conducea un autoturism BMW, cu viteză foarte mare. Urmărit de poliţişti, tânărul a lovit un alt autoturism, iar în urma impactul, maşina lui a fost proiectat într-un taxi oprit pe partea dreaptă a drumului, în care se pregătea să urce o tânără de 22 de ani.

Taximetristul şi tânăra au murit pe loc, iar alte trei persoane au fost rănite şi transportate atunci la spital.

În 15 aprilie 2013, Andrei Traian Andronie a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, dar şi pentru că a refuzat să îi fie recoltate probe biologice.

Andrei Andronie a stat în arest din 6 noiembrie până în 6 decembrie 2011, când a fost eliberat în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Taximetristul Robert Ştefan Micu (32 de ani) care a murit în accident, era absolvent a două facultăţi şi se pregătea de nuntă, declarau rudele acestuia, după accident. Sora şi unchiul acestuia au spus că acesta practica taximetria în timpul liber, în rest activând în cadrul unui ONG.

Andrei Andronie, care la data accidentului avea 20 de ani, studia la o universitate din străinătate şi venise atunci în Bucureşti pentru scurt timp.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă