20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAnchete blocate de lipsa banilor

Anchete blocate de lipsa banilor

– Bugetul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Mures este mult mai mic decat cel de anul trecut

Bugetul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Targu-Mures este cu aproape jumatate mai mic decat cel din 2007. Cel putin asa sustine procurorul general de la Targu-Mures, Dan Petru, care sustine ca, in aceste conditii, a fost nevoit sa recurga la diverse artificii financiare pentru a putea plati drepturile salariale ale angajatilor de aici. "In acest an, e un buget foarte sarac. De ani de zile nu am mai fost confruntati cu asemenea situatii. Am ajuns chiar in situatia de a nu putea plati salariile si a trebuit sa facem niste artificii ca sa rezolvam cumva treaba asta", a declarat, ieri, Dan Petru care spune ca unul din artificiile la care a recurs a fost plata cu intarziere a obligatiilor catre stat, pentru ca, altfel, oamenii nu isi primeau salariile la timp.

Procurorul general de la Targu-Mures spune, totodata, ca, din lipsa banilor, au de suferit si anchetele derulate de procurorii din Mures si Harghita. "Cheltuielile de deplasare sunt reduse foarte mult iar asta ne pune in imposibilitatea de a lucra in anumite dosare in care trebuie sa ne deplasam in teritoriu pentru ancheta. E o situatie foarte neplacuta din acest punct de vedere", a afirmat, ieri, procurorul Dan Petru, care a aratat ca, in incercarea de a nu face doua drumuri pana in Harghita pentru o ancheta in doua dosare a incercat sa lucreze cu program prelungit, insa dactilografa nu a facut fata suprasolicitarii.

Nu in ultimul rand, seful procurorilor din Mures si Harghita a mai aratat ca, din pricina bugetului redus, procurorii care sunt invitati sa participe la diferite forme de pregatire profesionala trebuie sa-si plateasca singuri cheltuielile de transport si cazare si sa astepte ulterior decontarea acestora "cand sunt bani".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă