8.9 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialAnchetă: Sute de studenți au fost înscriși, fără să știe, la un...

Anchetă: Sute de studenți au fost înscriși, fără să știe, la un medic de familie din Iași

Aproximativ 400 de studenți de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi“, au fost au fost înscriși, fără să știe, la un medic de familie din Iași, iar Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a deschis o anchetă, informează Mediafax.

Scandalul s-a declanşat după ce un student de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universității Tehnice din Iași a mers la medicul de familie din campus la care știa că este înscris pentru a obţine o trimitere pe baza căreia să îşi facă analize necesare pentru angajare.

La cabinetul medicului de familie din campusul universitar la care știa că este înscris, studentului i s-a transmis că nu figurează în baza de date şi că în perioada în care s-au făcut cazările în cămine acesta s-a înscris la un alt medic de familie.

Reprezentanți ai studenților Univeristății Tehnice spun că în această situație s-ar afla aproximativ 400 de studenți, cărora în perioada în care au fost făcute cazările în cămine le-au fost înmânate mai multe formulare, între care și un formular de înscriere la un alt medic de familie, pe care le-au semnat, fără să realizeze situația.

”Universitatea nu este implicată în aceste aspecte. S-au identificat reprezentan­ţii studenţilor responsabili şi, prin urmare, vom analiza ce măsuri se vor lua mai departe, în urma unei şedinţe care era programată pentru miercuri şi la care se va discuta şi despre aceste aspecte“, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Bogdan Budeanu, directorul Direcţiei Servicii Studenţeşti din Universitatea Tehnică Iași.

La rândul său, medicul de familie Georgiana Mitoşeriu, la care au fost înscriși studenții, spune că a existat o înţelegere cu tinerii încă din timpul verii, când a avut loc o campanie de promovare a cabinetului său şi a fost realizat un parteneriat prin care şefii de cămin şi reprezentanţii studenților în Senatul universității îşi asumau să continue promovarea.

”Înainte de cazare, studenţii au luat legătura cu noi şi ne-au spus că dacă mai avem nevoie de pacienţi ne pot ajuta. Le-am spus să fie obiectivi, să le dea studenţilor cererile să le citească şi să le completeze. Până la acest caz nu am avut nicio altă plângere“, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX medicul de familie Geor­giana Mitoşeriu.

Aceasta susține că scandalul ar fi fost provocat intenționat de către studenții din campus, din căminul T19, care doreau să îl schimbe pe șeful de cămin și au căutat astfel un motiv.

”Nu vorbim de adolescenți, ci de persoane de 18-23 ani, care au discernământ și care ar trebui să știe documentele pe care le semnează“, a adăugat medicul.

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iași precizează, la rândul lor, că fac verificări în acest caz.

”Am fost sesizaţi de existenţa unor cazuri de persoane care susţin că au fost înscrise fără voia lor la medicul respectiv. Avem în lucru şi rămâne să cercetăm dacă acel medic de familie are cereri de înscrieri pentru pacienţii asiguraţi şi dacă acestea sunt întocmite de către dumnealor. Dacă nu, cei care au fost înscrişi vor fi repuşi în situaţia lor anterioară, iar cei care au făcut acea înscriere abuzivă vor fi sancţionaţi contractual“, a declarat Robert Dâncă de la CJAS Iaşi.

Reprezentanții CJAS mai spun că la medicul de familie Georgiana Mitoșeriu sunt înscrise peste 800 de persoane, numărul acestora crescând considerabil în perioada verii.

Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Adrian Cioroianu la „ Tinerii și Monarhia”: Românii nu sunt ușor de condus

Invitații celei de a treia conferințe din seria „Tinerii și monarhia” de la Ploiești au fost Adrian Cioroianu, istoric, prof. univ. dr. la...
Ultima oră
Pe aceeași temă