10.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialAnchetă la o firmă de lactate din Jibou, după ce 40 de...

Anchetă la o firmă de lactate din Jibou, după ce 40 de elevi din Pitești au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

O anchetă a inspectorilor de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj are loc, vineri, la o firmă de produse de lactate din Jobou și la magazinele care i-au comercializat produsele, după ce s-a stabilit că peste 40 de elevi din Piteşti au ajuns la spital, cu toxiinfecție alimentară, după ce consumat brânză de la respectiva firmă, informează Agerpres.

„Ieri (joi-n.r.) am început ancheta, în urma notificării DSV Argeş, şi astăzi (vineri-n.r.) continuăm (…) Vom recolta probe, probabil sâmbătă va ieşi unul din rezultate iar al doilea, e posibil să iasă duminică şi luni vom face un comunicat de presă cu concluzii. Noi facem ancheta în tot judeţul, pentru că de la unitatea de producţie s-a distribuit la peste 100 de alte unităţi din Sălaj şi la câteva din judeţul Cluj. În paralel facem anchetă şi în comerţ”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Sălaj, Vasile Chindriş.

Citește și: Peste 20 de copii din Pitești rămân internați cu toxinfecție alimentară

Reprezentantul DSVSA Sălaj a precizat că o contaminare a produselor cu bacteria E-coli se poate realiza oriunde pe lanţul de distribuţie. În plus, deşi lotul respectiv a fost de peste două tone, nu au fost semnalate alte probleme decât cele din Piteşti. 

„Brânza a fost livrată unui depozit de unde s-a vândut unei firme de catering şi de acolo la copii. Este la a treia mână produs acolo şi contaminarea se putea produce pe tot lanţul, inclusiv de la depozit la firma de catering sau de la catering la bucătăria unde s-a preparat. Dacă era incriminat acest lot, după părerea mea ar fi trebui să apară şi alte probleme. Să vedem, dacă găsim în comerţ, vom face analize la probele respective”, a completat Vasile Chindriş. 

Peste 40 de copii care prezentau simptome de toxiinfecţie alimentară, toţi elevi ai Şcolii I.L. Caragiale înscrişi într-un program de tip after-school, s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la unităţi medicale din Piteşti după ce au mâncat la cantina care deserveşte unitatea de învăţământ, la o parte dintre pacienţi fiind confirmată prezenţa adenovirusului. 

Citește și: Judeţul Argeş este în mijlocul unei crize fără precedent. 41 de copii internaţi în spitale, cu probleme digestive

În probele recoltate din brânza servită elevilor de la Şcoala I. L. Caragiale din Piteşti, internaţi cu toxiinfecţie alimentară, au fost identificată prezenţa bacteriei E-coli şi a unui stafilococ, potrivit rezultatelor parţiale ale analizelor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş. 

 

Cele mai citite

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Rusia – Ucraina, ziua 708: Trei morți, în urma unui atac asupra Odesei

O dronă rusească a lovit o zonă comercială în portul ucrainean Odesa, de la Marea Neagră, ucigând trei persoane, au declarat armata ucraineană şi...

Mesajul lui Klaus Iohannis, la doi ani de la izbucnirea războiului din Ucraina

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în cadrul evenimentului de marcare a doi ani de răspuns al României la situația refugiaților din...
Ultima oră
Pe aceeași temă