13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAncheta în cazul poliţistului mort în Gara Constanţa arată că arma s-a...

Ancheta în cazul poliţistului mort în Gara Constanţa arată că arma s-a descărcat accidental

Ancheta în cazul subofiţerului de la Poliţia Transporturi găsit împuşcat mortal în Gara Constanţa arată că, în timp ce discuta cu o persoană condusă la post pentru audiere, agentul de poliţie a manevrat imprudent arma de vânătoare, care s-a descărcat accidental, anunţă NewsIn.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Gelu Manolescu, a informat, duminică, printr-un comunicat remis presei, că din primele verificări efectuate a reieşit că, sâmbătă dimineaţa, agentul de poliţie Costel Liviu Faur (36 de ani), din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi, a intrat în serviciu şi, după efectuarea schimbului de tură, urma să plece în misiune de supraveghere a tranzitării trenurilor de marfă pe raza de competenţă a Postului de Poliţie T.F. Constanţa, pentru a preveni furturile de marfă. Agentul de poliţie avea asupra sa arma de vânătoare din dotarea postului de poliţie, încărcată cu un singur cartuş calibru 12 mm cu 15 bile de cauciuc şi pistolul cu muniţia aferentă.

Potrivit Poliţiei, după încheierea misiunii, în jurul orei 8.55, agentul de poliţie a fost contactat de către un agent de pază al unei societăţi de profil, aflat de serviciu în Staţia C.F. Constanţa, care i-a solicitat sprijinul informându-l că are probleme cu o persoană de sex bărbătesc, care se manifestă violent. Poliţistul a mers în zona indicată de agentul de pază însoţit de alţi doi colegi şi au preluat persoana respectivă, pe care au condus-o la sediul Postului de Poliţie T.F. Constanţa. În timpul discuţiilor cu persoana condusă la post, Costel Liviu Faur a manevrat imprudent arma de vânătoare, care s-a descărcat accidental, iar proiectilul l-a lovit în zona sternului, provocându-i în scurt timp decesul.

Cadavrul poliţistului a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Cercetările sunt continuate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Elisabeta Lipă: “Generaţia de Aur înseamnă pentru mine un model”

Președinta Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că Generația de Aur a fotbalului românesc ar trebui...
Ultima oră
Pe aceeași temă