6.1 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialAnchetă în cazul fostului membru Navy SEALs care l-ar fi ucis pe...

Anchetă în cazul fostului membru Navy SEALs care l-ar fi ucis pe Osama ben Laden

Fostului membru Navy SEALs care a anunțat că l-a ucis pe Osama ben Laden este vizat de o anchetă desfășurată de Departamentul american al Apărării, a anunţat un purtător de cuvânt al Marinei americane.

"Serviciul de anchetă criminalistică al Marinei (NCIS) a fost sesizat în legătură cu acuzaţii potrivit cărora (Robert) O'Neill ar putea să fi dezvăluit informaţii clasificate unor persoane care nu sunt autorizate să primească asemenea informaţii", a declarat căpitanul de fregată Ryan Perry, potrivit Mediafax.

"Ca atare, NCIS a lansat o anchetă pentru a stabili realitatea acestor acuzaţii", a adăugat acest purtător de cuvânt al US Navy.

Robert O'Neill, în vârstă de 38 de ani, a declarat la începutul lui noiembrie pentru ziarul The Washington Post (WP) că el este cel care l-a ucis – cu un glonţ în cap – pe liderul reţelei teroriste Al-Qaida, pe 2 mai 2011, într-un raid în Pakistan.

Fostul militar de elită a declarat pentru cotidian că a decis să-şi dezvăluie numele după o scurgere de informaţii orcehstrată de către SOFREP, un site al unor foşti membri SEALs. Această scurgere de informaţii era menită să o ia înaintea postului american Fox News, care difuza, câteva zile mai târziu, un documentar în care O'Neill se deconspira.

Navy SEALs sunt obligaţi să păstreze cel mai strict secret despre misiunile lor.

Alt membru al unităţii de elită care a efectuat raidul la Abbottabad, Matt Bissonnette, şi-a atras inamici publicând sub pseudonim, în mai 2012, o carte de memorii pe care nu a supus-o în prealabil aprobării Pentagonului, mai arată sursa citată.

Guvernul american l-a acuzat că a încălcat o obligaţie legală. Avocatul său discuta cu avocaţii Guvernului, însă Bissonnette este vizat în continuare de o anchetă, potrivit unor oficiali de la Departamentul Apărării.

Cele mai citite

Israelul a lovit ţinte din apropierea Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei...

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă