20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAncheta de amploare la UEFA

Ancheta de amploare la UEFA

Doi mafioţi ruşi din Spania au fost reţinuţi de poliţie şi sunt investigaţi după ce în mai multe convorbiri au vorbit despre cumpărarea semifinalei şi finalei Cupei UEFA, pentru ca gruparea Zenit Sankt Petersburg să câştige, informează cotidianul ABC, citat de Realitatea TV. Procurorii au două înregistrări în care cei doi vorbesc de cumpărarea finalei, dar şi a semifinalei, jucate de Zenit Sankt Petersburg.

În discuţiile avute de Gennadios Petrov şi Leonid Khristoforov despre acest subiect, s-a vorbit şi de sumele de bani oferite, care sunt între 20 şi 40 de milioane, dar nu a fost spusă moneda în care au fost făcute plăţile.

Deja UEFA a luat primele măsuri. William Gaillard, consilierul preşedintelui UEFA, Michel Platini, a anunţat, miercuri, că forul european va începe o anchetă pentru a stabili dacă finala Cupei UEFA din acest an dintre Zenit şi Rangers a fost aranjată, informează AFP.

"Când apar astfel de zvonuri, oamenii noştri din Comitetul Disciplinar se vor interesa despre această problemă", a spus Gaillard. În semifinalele Cupei UEFA, Zenit Sankt Petersburg a învins formaţia germană Bayern Munchen, în timp ce în finală ruşii s-au impus în faţa grupării scoţiene Rangers, scor 2-0.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă