19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialAna Porgras, campioană mondială

Ana Porgras, campioană mondială

Ana Porgras a cucerit ieri, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Rotterdam, titlul mondial la bârnă, iar Diana Chelaru şi-a adjudecat medalia de argint la sol.

Cu nota 15.366, Ana Porgras le-a devansat pe americanca Rebecca Bross şi chinezoaica Linlin Deng, care au fost notate cu 15.266, ambele primind medaliile de argint. Porgras a devenit astfel cea de-a 7-a gimnastă a noastră care a reuşit să cucerească aurul mondial la bârnă. Cel de-al doilea trofeu a fost obţinut de Diana Chelaru. Intrată a şasea în concurs, Diana Chelaru a reuşit un exerciţiu curat, fără greşeli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, şi a primit nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Cele două au împărţit medalia de argint, fiind întrecute chiar de ultima sportivă care a intrat în competiţie, australianca Lauren Mitchell, care a fost notată cu 14.833.
Sandra Izbaşa, a doua intrată în finala de la sol, a avut o evoluţie cu două ieşiri din covor şi la final s-a clasat pe locul şapte. Revenită în competiţii după o operaţie gravă la tendonul ahilian, Sandra Izbaşa a încheiat competiţia din Olanda plângând, dezamăgită de faptul că a ratat o medalie la aparatul favorit, solul.

În ciuda ratării Sandrei Izbaşa şi a celorlalte rezultate mai puţin faste ale reprezentanţilor noştri la Mondiale, Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, s-a declarat încântat de rezultatele Anei Porgras şi Dianei Chelaru. „Avem în sfârşit o veste bună de la Rotterdam, cea mai bună de fapt, vorbim de o medalie de aur. Ana a lucrat excepţional, cu o stăpânire ieşită din comun şi nu pot decât să îi spun felicitări în gura mare. Medalia de aur este extrem de importantă pentru ea, dar si pentru restul delegaţiei. Nu e o medalie oarecare şi sper să încurajeze pe toată lumea. Iar despre Diana ce să mai zic? Are toate şansele să cucerească în curând un titlu”, a spus Stoica.
Rezultatele obţinute de delegaţia României la CM de la Rotterdam: echipa feminină – locul 4 în finală, echipa masculină nu s-a calificat în finală, Flavius Koczi – locul 16 în finală la individual-compus, locul 5 în finală la sărituri şi 6 la sol; Ana Porgras – aur la bârnă, locul 4 în finală la individual-compus şi 5 în finala de la paralele; Raluca Haidu locul 9 în finală la individual-compus, iar în finala de la sol Diana Chelaru locul 2 şi Sandra Izbaşa locul 7.

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

Grupul de turism rtk se lansează în România

rtk romania, subsidiara locală a rtk international (cu o rețea de peste 3.000 de agenții de turism afiliate în străinătate), anunță oficial deschiderea activității...

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici...
Ultima oră
Pe aceeași temă