9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialAna Porgras, campioană mondială

Ana Porgras, campioană mondială

Ana Porgras a cucerit ieri, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Rotterdam, titlul mondial la bârnă, iar Diana Chelaru şi-a adjudecat medalia de argint la sol.

Cu nota 15.366, Ana Porgras le-a devansat pe americanca Rebecca Bross şi chinezoaica Linlin Deng, care au fost notate cu 15.266, ambele primind medaliile de argint. Porgras a devenit astfel cea de-a 7-a gimnastă a noastră care a reuşit să cucerească aurul mondial la bârnă. Cel de-al doilea trofeu a fost obţinut de Diana Chelaru. Intrată a şasea în concurs, Diana Chelaru a reuşit un exerciţiu curat, fără greşeli majore, cu elementele acrobatice executate curajos, şi a primit nota 14.766, la fel ca rusoaica Aliya Mustafina. Cele două au împărţit medalia de argint, fiind întrecute chiar de ultima sportivă care a intrat în competiţie, australianca Lauren Mitchell, care a fost notată cu 14.833.
Sandra Izbaşa, a doua intrată în finala de la sol, a avut o evoluţie cu două ieşiri din covor şi la final s-a clasat pe locul şapte. Revenită în competiţii după o operaţie gravă la tendonul ahilian, Sandra Izbaşa a încheiat competiţia din Olanda plângând, dezamăgită de faptul că a ratat o medalie la aparatul favorit, solul.

În ciuda ratării Sandrei Izbaşa şi a celorlalte rezultate mai puţin faste ale reprezentanţilor noştri la Mondiale, Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, s-a declarat încântat de rezultatele Anei Porgras şi Dianei Chelaru. „Avem în sfârşit o veste bună de la Rotterdam, cea mai bună de fapt, vorbim de o medalie de aur. Ana a lucrat excepţional, cu o stăpânire ieşită din comun şi nu pot decât să îi spun felicitări în gura mare. Medalia de aur este extrem de importantă pentru ea, dar si pentru restul delegaţiei. Nu e o medalie oarecare şi sper să încurajeze pe toată lumea. Iar despre Diana ce să mai zic? Are toate şansele să cucerească în curând un titlu”, a spus Stoica.
Rezultatele obţinute de delegaţia României la CM de la Rotterdam: echipa feminină – locul 4 în finală, echipa masculină nu s-a calificat în finală, Flavius Koczi – locul 16 în finală la individual-compus, locul 5 în finală la sărituri şi 6 la sol; Ana Porgras – aur la bârnă, locul 4 în finală la individual-compus şi 5 în finala de la paralele; Raluca Haidu locul 9 în finală la individual-compus, iar în finala de la sol Diana Chelaru locul 2 şi Sandra Izbaşa locul 7.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă