16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAn plin de emoţii pentru Săgeata Năvodari

An plin de emoţii pentru Săgeata Năvodari

Săgeata Năvodari este un proiect ambiţios, orice s-ar spune. Năvodărenii au trecut prin mari emoţii vara trecută, când licenţa le-a fost refuzată iniţial de către reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal, dar au reuşit să prindă ultimul tren către Liga 1. Au fost doar şapte supravieţuitori din lotul care a promovat şi, practic, totul a început de la zero, transferându-se numeroşi jucători şi fiind adus un nou staff tehnic, condus de Tibor Selymes. Mariajul a fost perfect până în a doua jumătate a turului, când au apărut probleme legate de calitatea jocului şi de finanţare, părţile implicate în proiect acuzându-se una pe alta de neîndeplinirea promisiunilor. Finalul lui 2013 a fost chiar exploziv la Năvodari. După o serie de meciuri catastrofale, Selymes a plecat de bunăvoie de la conducerea grupării, iar Gheorghe Butoiu a avut şansa de a antrena în Liga 1 şi a adus patru puncte năvodărenilor, suficiente pentru a ieşi din zona minată şi a ierna pe o poziţie confortabilă, chiar dacă nu lipsită de griji.

E rândul lui Anghel

Cele două rezultate pozitive n-au fost suficiente pentru a-i garanta postul lui Gică Butoiu, şi la o singură zi după finalul turului, conducerea a decis să-i însărcineze frâiele echipei lui Cătălin Anghel, creatorul fenomenului Viitorul Constanţa, dar un tehnician care a avut mereu eticheta de „secundul lui Hagi”, chiar dacă fostul număr 10 al naţionalei a negat că s-ar implica în treburile echipei. Obiectivul lui Anghel e minimal: locul 12 şi construirea unei echipe competitive pentru sezonul următor, iar tehnicianul pare dispus să nu facă nicio concesie pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea. Chiar înainte de Crăciun, Saşa Popin şi Ilie Iordache au fost anunţaţi că sunt liberi să-şi caute alte echipe, contractele fiindu-le reziliate, iar toţi jucătorii din lot au primit „preaviz”, în funcţie de noile achiziţii urmând să li se decidă şi viitorul. Primele achiziţii au fost făcute imediat. Valentin Bărbulescu a lăsat Râmnicu Vâlcea pentru Năvodari, iar Silviu Pană a schimbat echipamentul galben verde al Concordiei cu cel alb-albastru. Ambii sunt mijlocaşi centrali şi vor „plomba” cel mai deficitar compartiment al echipei, unul unde Ousmane N’Doye şi Apostol Muzac s-au întrecut în gafe.

PROGRAM

La muncă de miercurea viitoare

Pe lângă lista cu jucători doriţi, noul staff tehnic a stabilit şi programul de pregătire al formaţiei. Jucătorii se vor reuni la Năvodari pe 8 ianuarie,  vor efectua vizita medicală, după care vor pleca la Snagov, pentru un prim stagiu de pregătire. După primele „acumulări fizice”, jucătorii vor intra în al doilea stagiu centralizat care va avea loc în Antalya, acolo unde se vor disputa şi cîteva meciuri amicale. Săgeata va reveni în ţară la jumătatea lunii februarie, data urmând să fie stabilită în funcţie de programarea meciului de debut din mini-returul Ligii 1.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă