13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialAmnistia lor de hoti!

Amnistia lor de hoti!

Ori de cate ori credem ca in politica romaneasca standardele nu pot cobori mai jos, ni se aduce aminte cu brutalitate ca nu exista limita pentru ticalosie. Ultima descindere in infernul moral a fost savarsita de presedintele PSD, Mircea Geoana, care a propus la sfarsitul saptamanii trecute pe post de "masura anticriza" amnistierea fiscala a tuturor celor cu venituri ilicite.
Asadar noi, care respectam legea, care ne achitam onest datoriile catre stat luna de luna, care platim cu generozitate salariile parlamentarilor si ministrilor pentru ca trebuie sa avem un guvernamant, care ne calcam in picioare la propriu la fiecare inceput de an pentru a ne plati impozitele, suntem niste idioti! In schimb, toti cei care au acumulat in ultimii 20 de ani averi pe care nu le pot justifica, trebuie iertati pentru ca au fost suficient de destepti ca sa fure si sa ramana neprinsi. si asta, din initiativa presedintelui unui partid care se revendica de la stanga europeana si indrazneste sa pretinda in numele acestei afilieri social-democrate ca reprezinta "interesele celor multi".

Si pe cine mi se cere sa amnistiez? Pe Adrian Nastase, eternul nepot al matusii Tamara, care nu e in stare sa justifice mai nimic din imensa avere pe care a acumulat-o si care a reusit sa faca din Parlamentul Romaniei o dama de consum? Pe Miron Mitrea si pe amicii sai Mazare si Oprisan, niste Midas moderni, care transforma tot ce ating in aur pentru ei si pentru partid? Pe printii caltabosilor si palincii din Tara Maramuresului, Decebal Traian Remes si Ioan Muresan? Sau poate mi se cere sa-l amnistiez pe Gigi Becali, baiatul acela rudimentar care umbla la vedere cu sacosele pline de milioane de euro cash si apoi isi bate joc de politistii si procurorii carora eu le platesc cuminte salariile in speranta ca va veni o data si ziua dreptatii? Sau poate pe manelistii carora acelasi Becali le lipeste sutele de euro pe frunte?

N-as vrea sa aflu ca mi se cere sa-l amnistiez pe Dan Voiculescu, domnul acela care si-a inchiriat piata in Berceni de unde da mita electorala la tot cartierul de pensionari in varza si gogonele la preturi de producator, fara rusine si fara remuscari. Da, acelasi Voiculescu care a invatat de la Nastase arta de a silui Parlamentul si l-a convins sa voteze ca Ceausescu n-a avut conturi, de parca asta schimba cu ceva faptul ca informatorul Voiculescu a facut avere sub umbrela Securitatii prin Cipru si acum e mare magnat de presa si baiat destept care face afaceri cu energie la preturi mici.
N-as vrea sa aud nici ca il amnistiez pe nepretuitul amic al premierului Tariceanu, Dinu Patriciu, mare oligarh in domeniul energiei, realizator de aliante politice contra naturii PSD-PNL si visator la splendori orientale via Kazahstan.

Si nici pe domnii care construiesc cu osardie sosele si autostazi probabil spre raiul amnistiei fiscale pentru ca pe pamantul patriei n-au construit nici un metru.
Nu vreau sa amnistiez nici companiile de stat care sunt in pierdere pentru ca ma tem ca ne-am intoarce la situatia de pe vremea acelui Hagi al finantelor care a fost Nicolae Vacaroiu si de la productia pe stoc la Caritas si Bancorex nu mai e decat un pas. si ar fi chiar penibil sa accept amnistierea protectorului lui Vacaroiu, Sorin Ovidiu Vantu, pe care se pare ca atat Justitia, cat si Istoria si Dumnezeu insusi l-au amnistiat pentru FNI si FNA.

Cand ne-au primit in Uniunea Europeana, am promis ca "vom face totul" pentru combaterea coruptiei, am promis ca vom face o Justitie independenta si corecta, ca ii vom baga la inchisoare pe rechinii cei mari si chiar ca vom avea si o Agentie de Integritate – auzi, Integritate! – care va verifica averile demnitarilor. Acum, ca suntem membri in UE (nu ne-ar mai fi primit!), am dat-o afara pe Monica Macovei – care-i buna sa primeasca premii pe la Bruxelles, dar e nomina odiosa la Bucuresti –, ii facem scapati pe demnitarii corupti prin lege, iar pe rechini ii amnistiem fiscal, amnistia mamii lor de hoti!

Cele mai citite

Alina Gorghiu: de la 1 octombrie cei aflați sub control judiciar nu vor mai putea fugi din țară

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că de la 1 octombrie va putea fi evitată fuga din țară a unor inculpați aflați sub control judiciar,...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...

Guvernul a semnat contractele pentru două stadioane și un patinoar!

Proiectele pentru noile stadioane din Constanța și Pitești, precum și pentru patinoarul artificial din Sfântu Gheorghe au primit undă verde, prin semnarea contractelor la...
Ultima oră
Pe aceeași temă