18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialAmericanii, pe primul loc în topul celor mai necivilizaţi turişti

Americanii, pe primul loc în topul celor mai necivilizaţi turişti

Americanii sunt cei mai necivilizaţi turişti din lume, arată un studiu recent realizat în cinci ţări. Aceştia au un număr mic de zile de concediu în fiecare an, iar puţinele zile libere şi le petrec fără să ţină cont de legile de conduită morală ale locurilor pe care le vizitează, relatează USA Today.

Americanii au fost plasaţi pe locul întâi în topul celor mai necivilizaţi turişti atât de australieni şi canadieni, cât şi de către proprii compatrioţi.

Irlandezi i-au desemnat pe englezi ca fiind cei mai necivilizaţi şi nepoliticoşi turişti, în timp ce locuitorii Marii Britanii i-au arătat cu degetul pe germani.

Studiul a fost făcut de LivingSocial şi Mandala Research pe un eşantion de 5600 de persoane din cinci ţări.

Unul dintre motivele comportamentului necivilizat al americanilor poate fi numărul mic de zile de concediu pe care îl au în fiecare an. Potrivit Fox News  aceştia ar avea 16 zile libere pe an, în timp ce angajaţii din alte ţări au un număr mult mai mare de zile de concediu. Astfel, irlandezii au 28 de zile de concediu, englezii 23 de zile libere, iar australienii 27.

În plus, se pare că americanii călătoresc mult mai mult în străinătate decât celelalte popoare, de aceea sunt recunoscuţi în mai multe ţări ca fiind turişti necivilizaţi. Un studiu făcut de SocialLiving dezvăluie că 78% dintre americani au vizitat cel puţin o ţară străină, 36% au văzut patru ţări, iar 61% mai mult de patru.

Cele mai citite

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

Consiliul Concurenței dorește o liberalizare a pieței de taximetrie

Consiliul Concurenţei doreşte o liberalizare a pieţei de taximetrie, soluţia fiind, pe de o parte, întărirea reglementării pe zona de transport alternativ, iar pe...

Marea Britanie ia partea Israelului după decizia CIJ referitoare la aslatul asupra Rafah

Guvernul britanic a criticat Curtea Internațională de Justiție(CIJ) pentru că a ordonat Israelului să oprească imediat asaltul militar asupra orașului Rafah din sudul Fâșiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă