22.8 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialAmericanii l-au convins pe Sebastian Ghiță că nu e bine să fii...

Americanii l-au convins pe Sebastian Ghiță că nu e bine să fii politician și mogul media. Se negociază cu un grup german pentru vânzarea unei părți din companie

Deputatul PSD, Sebastian Ghiță, al cărui nume se leagă și de postul România TV, explică într-un interviu acordat Hotnews, că dorește să-și diminueze influența de mogul media deoarece americanii ”transmit anumite semnale” (not. red. legate de influența politicului în mass-media) și ”nu am puterea și n-am nici chemarea, nici voința să mă lupt cu toată lumea”. Un prim pas, renunță să mai trimită mail-uri în redacția România TV pentru a le ”sugera” ziariștilor pe cine să invite în emisiuni.

Citește și: Deputatul PSD SEBASTIAN GHIŢĂ a scăpat de puşcărie! Infracţiunea de complicitate la înşelăciune s-a prescris.

Al doilea pas, grupul media controlat de Ghiță (site-uri, postul deradio și cel TV) se pregătește de o tranzacție comercială, urmând ca o parte să fie vândută ”unui partener străin vizibil, cu experință pe piața europeană”. Deputatul PSD subliniază că partenerul de negocieri este un grup german cunoscut, fără filiați sovietice.

Însă, omul de afaceri nu intenționează doar să vândă, ci și să cumpere. A pus ochii pe câteva din activele trustului PRO. Este vorba doar despre ProFM/Info Pro. A discutat și cu Adrian Sârbu despre achiziționarea Mediafax, însă nu este interesat deoarece suma este prea mare. Scump i s-a părut și prețul cerut de proprietarii Ziare.com, cu care s-a negociat tip de câteva luni. ”Dacă le vine mintea la cap și dacă toată lumea crede ca ar fi o afacere am putea să le reluam. Dar la sumele pe care le doresc ei e exclus”, spune Ghiță. Ceea ce este sigur însă, Sebastian Ghiță, nu dorește să cumpere Hotnews, ci să construiască un site cu trafic mai mare decât această platformă media.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă