7.1 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialAmericanii iau în calcul ÎNARMAREA profesorilor, pentru a evita ATACURILE în şcoli

Americanii iau în calcul ÎNARMAREA profesorilor, pentru a evita ATACURILE în şcoli

Ideea de a-i înarma pe profesori, în instituţiile de învâţământ, are, în Statele Unite, partizani vehemenţi, care asigură că este vorba despre singurul mijloc de a evita repetiţia unui masacru similar, ca urmare a tragediei survenite în şcoala din Newtown, relatează Mediafax.

Joi în Utah, unul dintre cele două state, alături de Kansas, unde portul de arme este autorizat în şcoli, aproape 200 de profesori sau angajaţi ai şcolilor au participat la un antrenament pentru a obţine un permis de port-armă oferit gratuit de Utah Shooting Sports Council (USCC), un grup de apărare a drepturilor deţinătorilor de arme de foc.

Iniţiativa a atras în total 400 de persoane, însă doar o jumătate au putut participa la acest program de formare, a precizat pentru AFP Bill Scott, unul dintre membri USSC.

Faptul că profesorii ar trebui înarmaţi, “nu doar pentru a le permite să se apere unui agresor, ci în primul rând pentru a face eventualii atacatori conştienţi de faptul că profesorii sunt înarmaţi în Utah”, a asigurat el.

“Nu spunem că toţi profesorii ar trebui înarmaţi. Spunem doar că aceia care fac această alegere, care doresc să participe la acest training să o poată face în Utah şi vrem doar să le facilităm această sarcină”, a adăugat Scott.

Ministrul Justiţiei din Arizona a propus miercuri autorizarea profesorilor, directorilor sau angajaţilor şcolii să poată purta arme în şcolile lor.

“Propunerea noastră este ca fiecare dintre şcolile care o doresc să delege directorul sau oricare altă persoană pentru a beneficia de antrenament pentru manevrarea armelor de foc şi gestionarea situaţiilor de urgenţă precum cele de la Newtown”, a explicat el.

“Soluţia ideală este de a avea un cadru al poliţiei înarmat, în fiecare şcoală”, subliniază ministrul, răspunzând propunerii NRA, puternicul grup de lobby al produselor de armament. Dacă aminteşte de cazul anumitor şcoli din statul său, el evocă totodată şi condiţiile bugetare care au dus la reducerea fondurilor alocate programului.

“În acest context, al doua cea mai bună soluţie ar fi o anumită persoană antrenată în manevrarea armelor şi gestionarea situaţiilor de criză şi existenţa unei arme de foc într-un loc bine securizat” a adăugat Horne.

În Missouri, un proiect de lege similar a fost prezentat săptămâna trecută. Într-o scrisoare adresată directorilor şcolilor publice, guvernatorul democrat de Stat, Jay Nixon, şi-a afirmat totodată opoziţia faţă de o asememean măsură”, a adăugat Horne.

Potrivit unui sondaj publicat joi de cotidianul USA Today, 58% dintre americani se declară în favoarea unor legi mai stricte cu privire la vânzarea armelor de foc, o creştere substanţială în raport cu octombrie 2011, când coar 43% aderau la această idee.

Cele mai citite

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă