12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAmerican judecat după ce a pus o bombă la sediul FBI din...

American judecat după ce a pus o bombă la sediul FBI din Detroit

Un american va compărea vineri în justiţie, la Chicago, după ce a pus o bombă care a stat trei săptămâni la sediul FBI din Detroit fără a fi remarcată, a anunţat poliţia federală, citată de AFP, informează Mediafax.

Acest inginer, în vârstă de 42 de ani, riscă până la 20 de ani de închisoare.

La 25 februarie, a fost găsită o geantă în exteriorul unei clădiri care adăposteşte mai multe administraţii federale, între care şi FBI. Agentul poliţiei federale care a găsit-o a anunţat securitatea, a explicat FBI într-un comunicat.

Un gardian a raportat pachetul, pe care l-a pus apoi deoparte, fără a-l controla. Brigada antiteroristă a fost chemată abia la 18 martie, ziua în care pachetul a fost scanat cu raze X. Controalele au arătat că era o cutie metalică plină cu cabluri şi componente electrice.

Pornind de la geantă şi de la mecanismele găsite în ea, FBI a ajuns la un magazin de mobilier din Iron Mountain, un oraş din Michigan, în nordul SUA, situat la 800 de kilometri de Detroit.

Poliţia locală le-a spus anchetatorilor că a primit mai multe faxuri în cursul nopţii de la un anume Gary John Mikulich. Bărbatul detesta FBI şi un “aşa-zis fişier” al acestuia, responsabil potrivit afirmaţiilor sale de moartea tatălui său şi a mii de persoane.

În plus, potrivit Procesului Verbal, suspectul deţine o maşină albă care corespunde celei descoperite în înregistrările camerelor de securitate de la magazinul de mobilier din Iron Mountain.

“Ancheta duce la ideea că Gary John Mikulich a utilizat explozibil în scopuri criminale”, a explicat agentul Mark Davidson în comunicat.

Motivele pentru care geanta a rămas trei săptămâni în clădire fără a fi controlată rămân neclare, dar purtătorul de cuvânt al Departamentului de Securitate Internă a declarat pentru cotidianul Detroit Free Press că agentul de securitate a fost suspendat.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă