32.1 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialAmerican judecat după ce a pus o bombă la sediul FBI din...

American judecat după ce a pus o bombă la sediul FBI din Detroit

Un american va compărea vineri în justiţie, la Chicago, după ce a pus o bombă care a stat trei săptămâni la sediul FBI din Detroit fără a fi remarcată, a anunţat poliţia federală, citată de AFP, informează Mediafax.

Acest inginer, în vârstă de 42 de ani, riscă până la 20 de ani de închisoare.

La 25 februarie, a fost găsită o geantă în exteriorul unei clădiri care adăposteşte mai multe administraţii federale, între care şi FBI. Agentul poliţiei federale care a găsit-o a anunţat securitatea, a explicat FBI într-un comunicat.

Un gardian a raportat pachetul, pe care l-a pus apoi deoparte, fără a-l controla. Brigada antiteroristă a fost chemată abia la 18 martie, ziua în care pachetul a fost scanat cu raze X. Controalele au arătat că era o cutie metalică plină cu cabluri şi componente electrice.

Pornind de la geantă şi de la mecanismele găsite în ea, FBI a ajuns la un magazin de mobilier din Iron Mountain, un oraş din Michigan, în nordul SUA, situat la 800 de kilometri de Detroit.

Poliţia locală le-a spus anchetatorilor că a primit mai multe faxuri în cursul nopţii de la un anume Gary John Mikulich. Bărbatul detesta FBI şi un “aşa-zis fişier” al acestuia, responsabil potrivit afirmaţiilor sale de moartea tatălui său şi a mii de persoane.

În plus, potrivit Procesului Verbal, suspectul deţine o maşină albă care corespunde celei descoperite în înregistrările camerelor de securitate de la magazinul de mobilier din Iron Mountain.

“Ancheta duce la ideea că Gary John Mikulich a utilizat explozibil în scopuri criminale”, a explicat agentul Mark Davidson în comunicat.

Motivele pentru care geanta a rămas trei săptămâni în clădire fără a fi controlată rămân neclare, dar purtătorul de cuvânt al Departamentului de Securitate Internă a declarat pentru cotidianul Detroit Free Press că agentul de securitate a fost suspendat.

Cele mai citite

Carlos Alcaraz, OUT de la Queen’s

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz, locul 2 mondial și principal favorit, a fost eliminat surprinzător în optimile de finală ale turneului pe iarbă...

Candidații validați pentru funcția de președinte al USR. Dreapta Unită, aproape de rupere

Şase dintre cele zece candidaturi pentru preşedinţia Uniunii Salvați România (USR) au fost validate, potrivit formațiunii politice.Cei care au rămas în cursă sunt: Elena...

Mircea Geoană nu a comentat decizia României privind donarea unui sistem Patriot Ucrainei

Joi, 20 iunie 2024, a avut loc, la Palatul Cotroceni, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de Președintele României, Klaus Iohannis, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă