21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAmerica regretă că Rusia a interzis adopţiile copiilor ruşi de către cetăţeni...

America regretă că Rusia a interzis adopţiile copiilor ruşi de către cetăţeni americani

Diplomaţia SUA şi-a exprimat vineri regretul că moscova a interzis prin lege cetăţenilor americani să adopte copii ruşi, titrează mediafax. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat s-a declarat „îngrijorat” de votul din Duma rusă al unei legi care interzice americanilor să adopte orfani ruşi, apreciind că „bunăstarea copiilor este prea importantă pentru a o lega de aspectele politice ale relaţiei” uneori tensionată între Statele Unite şi Rusia.

„Ceea ce ne îngrijorează mai ales în această legislaţie este că împiedică efectiv copii să crească într-un mediu familial fericit, plin de dragoste şi respect”, a declarat purtătorul de cuvânt, Patrick Ventrell.

Acesta a amintit că „60.000 de copii ruşi au fost adăpostiţi de familii americane în ultimii 20 de ani” şi apreciază că, o dată cu această nouă lege rusă, „copiii ruşi sunt cei care vor avea de suferit”.

Duma, camera inferioară a Parlamentului rus, a votat definitiv vineri o lege ce interzice americanilor să adopte copii ruşi, o decizie care îngrijorează orfelinatele şi care provoacă indignarea unei părţi din societatea rusă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă