19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAmenzi de până la 500 de lei pentru bucureştenii care nu îndepărtează...

Amenzi de până la 500 de lei pentru bucureştenii care nu îndepărtează ţurţurii la iarnă

Bucureştenii vor fi obligaţi la iarnă să îndepărteze ţurţurii, să cureţe zăpada şi gheaţa din faţa imobilelor în care locuiesc şi a terenurilor pe care le deţin, în caz contrar fiind pasibili să plătească amenzi de până la 500 de lei, potrivit NewsIn.

Obligaţiile, de care bucureştenii vor trebui să se achite în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii, sunt prevăzute în dispoziţia primarului general al Capitalei privind măsurile de deszăpezire valabile pentru iarna 2010-2011.

Obligaţii similare au şi persoanele juridice, în faţa sediilor pe care le deţin sau unde îşi desfăşoară activitatea.

Comandamentul de deszăpezire şi combatere a poleiului în Capitală va intra în funcţiune cel târziu LA 15 noiembrie, dată până la care trebuie definitivată lista arterelor pe care se va acţiona prioritar în caz de ninsoare sau polei, potrivit municipalităţii.

În dispoziţia primarul general sunt menţionate şi societăţile responsabile să acţioneze la deszăpezire. Astfel, în sectorul 1, de această activitate se va ocupa firma de salubrizare Romprest, în sectorul 2  – firma Supercom, dar şi Administraţia Domeniului Public (ADP) sector 2, în sectorul 3 – firma Rosal şi ADP 3, în sectorul 4 – firma Rebu şi Administraţia Domeniului Public şi Privat, în sectorul 5 – ADP 5, iar în sectorul 6 – firma Urban şi Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane.

Tot de acţiunea de deszăpezire se vor ocupa şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Metrorex, Luxten, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement şi Administraţia Cimitirelor

Prioritare la deszăpezire vor fi arterele de urgenţă 1, respectiv cele pe care circulă vehiculele RATB şi cele pe care se află obiective sociale şi de interes public. În categoria arterele de urgenţă 2 intră alte obiective sociale.

În aceeaşi dispoziţie se arată că acţiunea de deszăpezire va începe odată cu declanşarea fenomelor meteorologice, fără a se mai aştepta oprirea ninsorii. Zăpada din refugiile RATB va trebui degajată în maximum două ore de la încetarea ninsorii, iar zăpada de pe arterele de urgenţă 1, în cel mult patru ore. După finalizarea arterelor de urgenţă 1, în alte patru ore trebuie curăţate şi arterele de urgenţă 2. După degajarea de zăpadă a tuturor străzilor, zăpada şi gheaţa va trebui transportată în afara oraşului în termen de opt ore.

Firmele de deszăpezire trebuie să aibă 10 utilaje care să acţioneze la degajarea arterelor, atunci când sunt solicitate, în cazuri de urgenţă, de Salvare, SMURD, pompieri sau descarcerare.

În caz de polei, măsurile de combatere a acestuia vor fi aplicate în cel mult trei ore de la emiterea avertizării meteo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă