12.9 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialAmenințare cu decapitarea la adresa lui Barack Obama

Amenințare cu decapitarea la adresa lui Barack Obama

Gruparea jihadistă Stat Islamic îl ameninţă cu decapitarea, într-o nouă înregistrare video, pe preşedintele SUA, Barack Obama, relatează Mediafax.

Înregistrarea prezintă un jihadist îmbrăcat în negru care stă lângă un soldat kurd pe care îl decapitează. Însă înainte ca soldatul să fie executat, luptătorul grupării Stat Islamic (SI) îl ameninţă pe preşedintele Statelor Unite: "Să ştii,Obama, că vom ajunge în America. Să ştii şi că îţi vom tăia capul în Casa Albă şi vom transforma America într-o provincie musulmană".

Ameninţările militantului nu se opresc însă la Statele Unite, ci includ şi un mesaj pentru Franţa şi "sora" ei Belgia. "Vă avertizăm că vom veni la voi cu maşini-capcană şi explozibili şi vă vom tăia capetele", afirmă jihadistul.

La începutul lui ianuarie, trei atacatori jihadişti au ucis 17 persoane în trei atacuri teroriste comise la Paris. Câteva zile mai târziu, serviciile belgiene de informaţii au dejucat un complot islamist vizând uciderea unor poliţişti sau judecători.

În cadrul aceleiaşi înregistrări, militantul îl ameninţă şi pe liderul kurd irakian Masoud Barzani, care conduce în prezent lupta împotriva grupării Stat Islamic în Irak. "În ceea ce te priveşte, oh Masoud, câine, te vom decapita şi te vom arunca în coşul de gunoi al istoriei. Să ştii că suntem bărbaţi care nu se tem de nimeni. Vom institui legile lui Allah", afirmă acesta.

Referindu-se la soldatul kurd, jihadistul continuă: "Aceasta este soarta unuia dintre soldaţii voştri şi de fiecare dată când lansaţi o rachetă, vă vom trimite capul unuia dintre soldaţii voştri. Voi omorâţi copii şi bombardaţi civili, în timp ce susţineţi că este interzis de Constituţia voastră".

Înregistrarea video, care se încheie cu decapitarea soldatului, a fost publicată la două zile după ce luptătorii kurzi au evacuat combatanţii SI din oraşul sirian Kobane, după luni întregi de confruntări.

Cele mai citite

Persoane care vindeau droguri în București și Dâmbovița, reținuți de polițiști

Patru persoane care vindeau pe stradă droguri în Bucureşti şi Dâmboviţa au fost reţinute de poliţişti, la percheziţiile domiciliare fiind găsite diverse cantităţi de...

Odobescu, la Forumul Diplomatic de la Antalya

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, astăzi, la Forumul Diplomatic de la Antalya - ADF 2024, unde va discuta despre importanţa consolidării profilului...

Primul centru de dezintoxicare cu servicii ”all-inclusive” din România

Zilele trecute, s-a deschis primul centru privat de dezintoxicare de tip all-inclusive din România. Aici, cei aflați în lupta cu dependențele de orice...
Ultima oră
Pe aceeași temă