16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialAmendă pentru autoturismele fără taxe plătite

Amendă pentru autoturismele fără taxe plătite

Codul Rutier se schimbă din nou, iar una dintre cele mai importante schimbări de substanță se referă la faptul că şoferii care nu au taxele plătite la timp nu vor avea voie să circule cu mașina și, în plus, vor primi amenzi ustu­rătoare, potrivit Autoexpert.

Este vorba de mașinile proaspăt cum­părate, ale căror taxe de înmatri­cu­lare și deținere vor trebui achitate în maximum 60 de zile de la cumpărare, altfel înmatricularea este suspendată. Pentru a exista o evidenţă a celor care nu au plătit, va exista o bază de date comună a autorităților fiscale și Poliției, care va anunța imediat orice depășire a termenului stipulat în lege.

“Autoritatea compe­tentă transmite autorităţilor fiscale competente situaţia vehiculelor înscrise/transcrise în evidenţele proprii, în primele 5 zile ale lunii pentru luna prece­dentă. În termen de 60 de zile de la data înscrierii/transcrierii transmiterii dreptului de proprietate a unui vehicul, titularul certificatului de înmatriculare este obligat să-şi îndeplinească obligaţiile de natură fiscală/financiară prevăzute de lege cu privire la deţinerea şi înmatricularea vehiculelor”, spune proiec­tul ordonanţei de urgenţă, potrivit Autoexpert.

Autoritățile fiscale vor anunța Poliția dacă titularul certificatului de înmatriculare n-a achitat taxele în decursul a 60 de zile, iar înmatricularea mașinii va fi suspendată.  Dacă totuși decideți să circulați și după cele 60 de zile fără să vă plătiți taxele, săvârșiți o contravenție și riscați să primiți de la 9 la 20 de puncte, amendă de la 1.125 la 2.500 de lei și reținerea certificatului și plă­cuțelor de înmatriculare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă