25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAmbulantele cu raniti, trase pe dreapta de politistii craioveni

Ambulantele cu raniti, trase pe dreapta de politistii craioveni

Trei ambulante care transportau zece persoane ranite intr-un incendiu izbucnit sambata noapte in comuna doljeana Valea Stanciului au fost oprite de doua baraje de politie. Politistii sustin ca au fost sesizati ca una dintre masini a fost implicata intr-un accident, iar soferul ei ar fi fost beat. Testele de alcoolemie au dovedit contrariul.

Politistii craioveni au oprit in noaptea de sambata spre duminica trei ambulante care transportau zece raniti de la un incendiu din localitatea doljeana Valea Stanciului. Desi aveau semnalele luminoase si acustice pornite, cele trei masini au fost trase pe dreapta din drumul lor catre Spitalul Judetean de Urgenta Craiova in jurul orei 22.00, pe strada Raului. "Am transmis politistilor ca suntem in drum spre spitalul judetean si ne-au lasat in cele din urma sa plecam. La cateva sute de metri insa, am fost oprit de catre un alt echipaj de politie. Le-am explicat ca suntem cu un caz grav, cu un pacient cu arsuri de gradul III si ca trebuie sa ajungem repede la spital. Ei ne-au raspuns: «si ce daca?!»", a spus unul dintre soferii de pe ambulanta. "Era o misiune de urgenta si am plecat fara acte la mine. Eu le-am spus politistilor ca nu le am. La al doilea baraj, am fost retinuti cam 40 de secunde. Ne-au lasat sa mergem mai departe si au venit cu noi la spital, unde, dupa ce am dus victimele la urgenta, mi-au luat datele", a declarat Matei Enache, unul dintre soferii de pe ambulante.

La randul lor, politistii sustin ca au oprit doua dintre salvari dupa ce au fost sesizati ca una dintre acestea a fost implicata intr-un accident. "Am fost sesizati ca o ambulanta a lovit masina unui pompier, pe care l-a prins in usa autoturismului. La intrarea in Craiova, ambele ambulante au fost oprite pentru scurt timp, pentru ca fuseseram sesizati ca soferul implicat in accidentul rutier ar fi fost baut. Ulterior, au fost insotite la spital", a declarat comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj. Potrivit acestuia, soferul ambulantei implicate in tamponare a fost testat la spital, si nu in trafic. De asemenea, Nicusor Badea a declarat ca din primele verificari s-a stabilit ca politistii au actionat legal si nu au incalcat protocolul dintre cele doua institutii, care le permite agentilor sa opreasca ambulantele aflate in misiune daca situatia o impune. Dupa ce au condus pacientii la urgenta spitalului, soferii ambulantelor au facut teste de alcoolemie, care au demonstrat ca nici unul dintre ei nu consumase bauturi alcoolice, mai spune Badea. "Unul dintre soferi are probleme la un picior. Probabil ca asta l-a indus in eroare pe cel care ne-a sesizat cum ca soferul ar fi beat", a mai spus Nicusor Badea. La randul sau, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta Dolj, George Betiu, a declarat: "Am fost suprins si eu ca ambulantele au fost oprite, mai ales ca unul dintre medici insotea un caz destul de grav, o fetita de 15 ani aflata in stare de soc. Politistii cred ca-si puteau da seama de la prima oprire daca soferul era sub influenta bauturilor alcoolice. Cel de-al doilea baraj nu se mai impunea".

» Arsi
In salvarile implicate in acest incident se aflau sase copii si patru adulti, unii dintre ei in stare grava. Victimele suferisera arsuri de gradele I, II si III dupa ce au fost surprinse intr-un incendiu izbucnit in locuinta unui localnic din Valea Stanciului-Dolj si au fost preluate de echipajele ambulantei, care le-au transportat la spital.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă