19.9 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialAmbitii europene pentru HCM

Ambitii europene pentru HCM

»  HCM Constanta s-a reunit in efectiv redus si pregateste o primavara foarte incarcata.

»  Echipa de pe litoral este lidera in intrecerea interna, dar gandurile constantenilor se indreapta mai mult spre Cupa Cupelor.

Sportul din Romania revine la viata dupa sarbatorile de iarna. Mai toate echipele, indiferent de disciplina, si-au reluat pregatirile sau urmeaza sa o faca in cel mai scurt timp. Printre acestea se afla si vicecampioana Romaniei la handbal masculin si lidera la zi a Ligii Nationale, Handbal Club Municipal Constanta. Cele trei saptamani de pauza au luat sfarsit pentru trupa antrenata de Zoran Kurtes si Eden Hairi, astfel ca jucatorii gruparii de la malul marii au revenit in sala de antrenament. Primele sedinte de pregatire au fost conduse de secundul Hairi si s-au axat mai mult pe reacomodare la efort, fiecare jucator avand parte de un program special.

De la aceste prime antrenamente au lipsit internationali romani aflati in pregatire cu echipa nationala care urmeaza sa participe la Campionatul Mondial din Croatia. Desi in efectiv redus, echipierii HCM-ului au tras tare inca de la primele sedinte de pregatire stiind ca ii asteapta o jumatate de sezon foarte incarcata si totodata dificila.
Daca pe plan intern HCM si-a demonstrat valoarea, pe plan european a ramas inca datoare. Desi a participat de trei ori in grupele Ligii Campionilor, echipa de pe litoral nu a reusit decat o data sa se claseze pelocul trei, continuand in Cupa Cupelor.
In aceeasi competitie este angrenata si anul acesta. Dupa ce a trecut de doua tururi preliminare, echipa de pe litoral a ajuns in primele 16 formatii ale competitiei. Astfel, la mijlocul lunii februarie, HCM intalneste pentru un loc in sferturi formatia slovaca Tatran Presov.

»  Dubla dintre HCM si Tatran este programata pe 14/15 februarie, meciul-tur si o saptamana mai tarziu returul, la Constanta.

» Otelul joaca tot in Cupa Cupelor
Sud-estul Romaniei mai este reprezentat de o echipa in optimile Cupei Cupelor, de aceasta data la feminin. Formatia Otelul Galati s-a calificat in otimile competitiei dupa ce a trecut in turul precedent de reprezentanta Bosniei-Hertegovina, ZRK Ljubuski-Lido Osiguranje, dupa doua victorii categorice, 36-12 in deplasare si 34-14 pe propriul teren.
In turul urmator, galatencele dau piept cu formatia ungara DVSC Aquaticum, partida-tur fiind programata pe 7 sau 8 februarie, in timp ce returul se disputa o saptamana mai tarziu.

Cele mai citite

O nouă ediție Tezaur începe pe 7 octombrie, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Începând cu 7 octombrie, românii au ocazia să investească în titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, oferind dobânzi...

O nouă ediție Tezaur începe pe 7 octombrie, cu dobânzi neimpozabile de până la 7%

Începând cu 7 octombrie, românii au ocazia să investească în titluri de stat TEZAUR, cu maturități de 1, 3 și 5 ani, oferind dobânzi...

Jumătate dintre români nu economisesc pentru bătrânețe, avertizează economiștii

Aproximativ 50% dintre români nu au economii pentru pensie, o realitate alarmantă, avertizează economistul Radu Crăciun, într-un interviu acordat HotNews. Această situație este cauzată, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă