19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAmbii fii ai unui lider mafiot din Calabria au fost asasinati

Ambii fii ai unui lider mafiot din Calabria au fost asasinati

Doi fii ai unui lider mafiot din Calabria, aflat in inchisoare, au fost asasinati duminica seara in localitatea Petilia Policastri, in sudul Italiei, fiind vorba probabil despre o vendeta, a anuntat luni politia, conform AFP.

Vincenzo Comberiati, tatal celor doi decedati, este fostul sef al unui clan local al mafiei calabreze si se afla in inchisoare de mai multi ani.

Francesco, in varsta de 29 de ani, a fost impuscat la volanul masinii sale de teren, aflata langa un bar. Fratele sau Luigi, in varsta de 24 de ani, se afla intr-o alta masina, a reusit sa iasa din autoturism si a luat-o la fuga, insa a fost impuscat in bucataria unui restaurant, unde se refugiase. Asasinul s-a dus apoi la complicele sau, care il astepta intr-o masina, potrivit reconstituirii politiei.

Eliminarea fiilor lui Vincenzo Comberiati se inscrie in razboiul clanurilor pentru controlul asupra traficului din regiunea Petilia Policastri. Asa cum a demonstrat si macelul din Germania, din august, unde sase italieni au fost ucisi, mafia calabreza a devenit o organizatie criminala redutabila, cu numeroase ramificatii si interese economice dincolo de Italia.

Politia a efectuat perchezitii in regiunea Petilia Policastri, in urma dublului asasinat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă