8 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialAmbasadorul Germaniei este convocat la Ministerul de Externe al Turciei, după ce...

Ambasadorul Germaniei este convocat la Ministerul de Externe al Turciei, după ce Berlinul a impus restricții la un miting pro – Erdogan

Ambasadorul Germaniei la Ankara urma să fie convocat, luni, la Ministerul de Externe al Turciei, informează DPA citată de Agerpres.

Convocarea ambasadorului are loc după ce guvernul de la Berlin a impus restricții la manifestația organizată duminică, la Koln, în sprijinul președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Poliția din Koln a interzis transmisia video în direct a unei intervenții a președintelui Erdogan din Turcia propusă de către organizatorii evenimentului.

La protestul organizat duminică la Koln au participat circa 40.000 de persoane. Aproximativ 3 milioane de persoane de origine turcă trăiesc în Germania.

Tensiunile dintre Germania și Turcia s-au intensificat de la tentativa de puci eșuată, a cărei responsabilitate este pusă de către Ankara pe seama clericului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA și care ar avea circa 100.000 de adepți în Germania.

Turcia îi cere, de asemenea, Germaniei să extrădeze presupuși adepți ai lui Gulen despre care guvernul turc susține că au legături cu tentativa de puci.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Parlamentul European solicită UE să susțină Ucraina cu tot ce e necesar pentru a învinge Rusia

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară, a votat joi o rezoluţie în care solicită Uniunii Europene(UE) să sprijine Ucraina cu orice are nevoie...

Festivalurile lunii martie la Opera Comică pentru Copii: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise

Opera Comică pentru Copii anunță două festivaluri remarcabile pentru luna martie: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise. Ambele evenimente sunt programate la sediul instituției...

Crazy-Deals.ro: Ghidul Tău pentru Shopping Online Inteligent cu peste 190 coduri de reducere exclusive

În era digitală, shoppingul online a devenit nu doar o comoditate, dar și o artă. Pe Crazy-Deals.ro, arta chilipirurilor se transformă în realitate, oferindu-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă