19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAmbasador SUA: Prea multe talente din Romania nu mai vad o perspectiva...

Ambasador SUA: Prea multe talente din Romania nu mai vad o perspectiva in aceasta tara

Guvernul si mediul de afaceri trebuie sa gaseasca solutii pentru a oferi oportunitati tinerilor, pentru ca, in prezent, "prea multe talente" nu mai vad o perspectiva in Romania, a declarat, luni, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, potrivit Mediafax.

"Ma tem ca prea multe talente romanesti nu mai vad o perspectiva aici si isi leaga viitorul de alte locuri. Guvernul si mediul de afaceri trebuie sa-si focalizeze actiunile pentru a face din Romania un loc al oportunitatilor pentru antreprenori si pentru proprietarii de afaceri mici", a spus oficialul american, la Forumul Economic, organizat de principalele structuri ale oamenilor de afaceri straini in Romania.

El a mentionat ca, pentru a crea oportunitati, mediul de afaceri din Romania trebuie sa devina predictibil, iar planurile strategice trebuie sa fie ambitioase, dar realiste.

In plus, ambasadorul american a subliniat faptul ca deciziile de la nivelul autoritatilor trebuie discutate cu oamenii de afaceri si nu doar publicate spre dezbatere, iar investitorii ar trebui sa aiba incredere in deciziile Guvernului.

" Romania ramane un loc bun pentru a face afaceri , un loc bun pentru competitivitate, iar, in aceasta perspectiva, IMM-urile trebuie sa aiba un rol important in economie. Prosperitatea depinde in mai mare masura de IMM-uri, decat de multinationale", a adaugat Gitenstein.

In final, oficialul american a multumit presedintelui Traian Basescu, prezent la intalnire, pentru renumirea in functie a Laurei Codruta Kovesi (de procuror general al Romaniei – n.r.) si alegerea Alexandrei Gatej in calitate de consilier prezidential.

Potrivit lui Gitenstein, numirea Alexandrei Gatej, fost presedinte al Unilever Europa Centrala si de Sud, arata ca "cineva din jurul presedintelui intelege cu adevarat mediul de afaceri".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă