10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasador SUA: Prea multe talente din Romania nu mai vad o perspectiva...

Ambasador SUA: Prea multe talente din Romania nu mai vad o perspectiva in aceasta tara

Guvernul si mediul de afaceri trebuie sa gaseasca solutii pentru a oferi oportunitati tinerilor, pentru ca, in prezent, "prea multe talente" nu mai vad o perspectiva in Romania, a declarat, luni, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Mark Gitenstein, potrivit Mediafax.

"Ma tem ca prea multe talente romanesti nu mai vad o perspectiva aici si isi leaga viitorul de alte locuri. Guvernul si mediul de afaceri trebuie sa-si focalizeze actiunile pentru a face din Romania un loc al oportunitatilor pentru antreprenori si pentru proprietarii de afaceri mici", a spus oficialul american, la Forumul Economic, organizat de principalele structuri ale oamenilor de afaceri straini in Romania.

El a mentionat ca, pentru a crea oportunitati, mediul de afaceri din Romania trebuie sa devina predictibil, iar planurile strategice trebuie sa fie ambitioase, dar realiste.

In plus, ambasadorul american a subliniat faptul ca deciziile de la nivelul autoritatilor trebuie discutate cu oamenii de afaceri si nu doar publicate spre dezbatere, iar investitorii ar trebui sa aiba incredere in deciziile Guvernului.

" Romania ramane un loc bun pentru a face afaceri , un loc bun pentru competitivitate, iar, in aceasta perspectiva, IMM-urile trebuie sa aiba un rol important in economie. Prosperitatea depinde in mai mare masura de IMM-uri, decat de multinationale", a adaugat Gitenstein.

In final, oficialul american a multumit presedintelui Traian Basescu, prezent la intalnire, pentru renumirea in functie a Laurei Codruta Kovesi (de procuror general al Romaniei – n.r.) si alegerea Alexandrei Gatej in calitate de consilier prezidential.

Potrivit lui Gitenstein, numirea Alexandrei Gatej, fost presedinte al Unilever Europa Centrala si de Sud, arata ca "cineva din jurul presedintelui intelege cu adevarat mediul de afaceri".

Cele mai citite

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

ÎCCJ judecă marți conflictul de competență pentru redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, marţi, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă