12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasada britanică din Egipt își suspendă serviciile din "motive de securitate"

Ambasada britanică din Egipt își suspendă serviciile din “motive de securitate”

Ambasada Marii Britanii în Egipt şi-a suspendat, duminică, serviciile cu publicul din "motive de securitate", a declarat purtătorul de cuvânt al misiunii diplomatice, fără să precizeze data reluării activităţilor, relatează AFP, conform Mediafax.

"Decizia a fost luată în interesul personalului nostru şi al ambasadei", a declarat pentru AFP David Kinna, fără să ofere alte explicaţii. Întrebat care este data redeschiderii, el a spus că "vom deschide, iar acest lucru va avea loc cât mai rapid posibil".

"Este vorba despre o măsură de prevenţie", a declarat pentru AFP Badr Abdelatty, un purtător de cuvânt al Ministerului egiptean de Externe.

Serviciile consulare britanice rămân, în schimb, operaţionale la Alexandria (nord), anunţă Ambasada într-un comunicat.

De la destituirea de către armată a fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, în iulie 2013, Egiptul este scena unui val de atentate sângeroase vizând forţele de securitate, mai ales la Cairo.

Aceste atacuri sunt revendicate de către grupări jihadiste care afirmă că reacţionează astfel faţă de reprimarea sângeroasă a susţinătorilor fostului preşedinte islamist.

Mai multe ambasade şi-au consolidat măsurile de securitate după ce principala grupare jihadistă din ţară, Ansar Bait al-Maqdis, a anunţat că a jurat credinţă organizaţiei Statul Islamic (SI), care devastează Irakul şi Siria.

Ansar Bait al-Maqdis a revendicat săptămâna trecută asasinarea unui cetăţean american ucis în august în deşertul din vestul Egiptului.

SI, care a executat mai mulţi occidentali, a îndemnat grupările care-i sunt afiliate să ia ca ţintă interese şi cetăţeni ai ţărilor membre ale coaliţiei internaţionale care luptă împotriva sa în Irak şi Siria. Marea Britanie este angajată în această coaliţie.

Londra i-a sfătuit pe cetăţenii britanici să evite partea de nord a Sinaiului, anumite regiuni din sudul Sinaiului şi zone de la frontiera cu Libia.

"În general există un risc mai mare de atac împotriva intereselor Marii britanii şi cetăţenilor britanici din partea unor grupări şi indivizi motivaţi de conflictul din Irak şi Siria", afirmă Ministerul britanic de Externe pe site.

Cele mai citite

Comisia de Disciplină a FRF a decis! Pedepse înjumătățite pentru Dinamo și UTA

Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal a suspendat parţial sancţiunile cluburilor Dinamo şi UTA, care primiseră iniţial câte patru meciuri fără spectatori...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă