20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial"Am vrut sa ajut Steaua"

„Am vrut sa ajut Steaua”

» Prunea vorbeste despre spagi de 500.000 euro pentru sustinerea Stelei.

» Corespondenta secreta intre Ionut Lupescu si UEFA.

Cazul "valiza" este departe de a se fi inchis, desi a fost judecat de toate comisiile FRF si a primit o decizie definitiva si irevocabila. Acum presedintii celor trei comisii sunt, la randul lor, audiati pentru a se afla motivele pentru care primele doua instante au luat o hotarare, iar ultima au anulat-o. Totul a pornit de la declaratiile presedintelui Curtii de Arbitraj pentru Fotbal, Daniel Florea, culmea, proaspat confirmat in functie de catre Comitetul Executiv al FRF. Acesta l-a atacat pe Mircea Sandu, dezvaluind faptul ca presedintele FRF a incercat sa influenteze decizia CAF.

Surprinzator este ca FRF, prin directorul general, Ionut Lupescu, a purtat o corespondenta cu UEFA, prin care se expuneau motivele pentru care Steaua nu ar trebui suspendata din Liga Campionilor. "L-am sunat pe secretarul general de la UEFA. Acesta mi-a spus ca a discutat cu Valeriu Argaseala si se asteapta decizia CAF. Apoi l-am contactat pe Daniel Florea si i-am spus ca, pentru binele Stelei, e mai bine sa amane decizia luata, deoarece in acea vreme la UEFA se analizau echipele care vor evolua in cupele europene. Nu a vrut. Le-am spus celor de la UEFA ca banii trimisi de Steaua la Cluj erau pentru a stimula adversara contracandidatei, ceea ce nu este un motiv de coruptie, astfel ca Steaua nu ar trebui exclusa din Liga", a dezvaluit ieri Lupescu. Se pare ca FRF ar fi vrut ca Steaua sa fie pedepsita, dar dupa ce UEFA ar fi confirmat lista cu echipele ce au dreptul de a participa in Liga Campionilor.

Dumitru Dragomir a comentat declaratiile de ieri ale lui Ionut Lupescu, acuzandu-l de lipsa de experienta. "Ceea ce zice el e foarte grav. Cum poti sa spui ca ai vrut sa ajuti Steaua? Nu avea voie sa ii ceara lui Florea sa amane decizia. E inca tanar si nu are experienta cand vine vorba de astfel de probleme", a spus Dragomir.
seful Ligii a mai afirmat ca acele mail-uri catre UEFA au facut parte dintr-o strategie prin care Gigi Becali ar fi trebuit scos din fotbal. "Mircea Sandu nu are nici o legatura cu asta. Atacurile lor (n.r. – Ionut Lupescu si Florin Prunea) erau indreptate asupra lui Gigi Becali, si nu asupra Stelei. Intentia lor a fost ca Steaua sa ramana in Liga, iar Becali sa fie interzis pe stadioane doi ani de zile", a precizat Dragomir.

In replica, Florin Prunea a precizat ca actiunea lui Lupescu nu a constituit o ilegalitate. "Noi avem obligatia prin statut sa aparam orice club din Romania, asa ca nu consider ca aceasta cerere a lui Lupescu a fost o imixtiune in luarea deciziei. Oricum, decizia pe care a luat-o CAF este trafic de influenta. CAF nu putea sa schimbe verdictul din moment ce la dosar nu au aparut probe noi", a spus Prunea, adaugand ca va cere demisia lui Dragomir in cadrul Comitetului Federal. z
Comisia de Disciplina si Comisia de Apel au penalizat Steaua si pe Gigi Becali pentru cei 1,7 milioane euro gasiti la Cluj, in ziua meciului U-CFR, asupra unor apropiati ai patronului din Ghencea, iar Curtea de Arbitraj a anulat deciziile anterioare. Florin Prunea, directorul Departamentului de Relatii Internationale, vorbeste despre spagi de 500.000 euro pe care le-ar fi incasat membrii CAF pentru a ajuta Steaua.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă