25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecial‘’Am ajuns o tara de consumatori (nu de producatori) si de datornici...

‘’Am ajuns o tara de consumatori (nu de producatori) si de datornici (nu de creditori)’’

Premiantul zilei

Intre dorinta (importuri) si putinta (exporturi)

Spuneti ca, teoretic, franand consumul, franezi cresterea economica. Cred ca la noi, franand consumul, franezi importurile, fiindca noi consumam ceea ce importam si importam ceea ce vrem, dar exportam ceea ce putem.
Mai spuneti ca e vinovata banca centrala fiindca n-a prezentat scenariile economice care sa prezinte efectele unei asemenea restrictii (a creditelor de consum – in speta). Pai ce sa facem, noi, d-na, cu scenariile economice ale bancii centrale atunci cand nu avem, practic, un program fiabil de dezvoltare economica durabila, in pasi, cuatinficabil, cu responsabilizari ? Ceea ce se intampla acuma la noi e caracteristic pentru o economie indisciplinata si – drept consecinta – gestionata fraudulos, gratie indeosebi unei legislatii labile, defavorabila dezvoltarii. Cand importam mai mult decat exportam inseamna ca, de fapt, consumam mai mult decat producem. In atare situatie, banca centrala e de vina ca ne mai reduce din consumul nostru pe credit, fireste, fiindca daca nu producem, ne imprumutam, ca sa putem cumpara de cei care produc ? Eu zic sa cautam in alta parte vinovatii pentru aceasta stare de lucruri, anume ca am ajuns o tara de consumatori (nu de producatori) si de datornici (nu de creditori).

Linxul (un comentariu pe marginea articolului “Anotimpul vestilor proaste

…………………………………

Un comentariu pe marginea articolului “Radovan Karadjici si tragedia iugoslava

O tara ravasita de ura

Nu e simplu, cicatricele produse in timp se vindeca greu, fanatismul si resentimentele,dorinta de razbunare, justificata sau nu,dublata de o ura devastatoare fac din dorinta de pacificare o misiune aproape imposibila,cel putin pe termen scurt. Reactia extremistilor la arestarea lui Karadjici ne confirma ca Serbia a ramas "butoiul de pulbere al Europei". Prorusi sau nu, in tara vecina si prietena noua, sedimentarea sentimentelor intr-o matca pasnica are mult de asteptat si nu cred ca includerea lor in comunitatea europeana e chiar atat de simpla. Fiind asezati la o rascruce a imperiilor, la marginea lor, ca si noi de altfel, la ei au poposit segmente de etnii sau confesionale provenite din imperiile ce-au inrobit aceasta parte de Europa, Balcanii. Indiferent daca vorbim de dreptul primului venit pe pamant sarbesc sau de dreptul celui majoritar, solutia nu e decat una, de convietuire pasnica, de intelegere ca fiecare are dreptul sa traiasca, fiindca viata e daruita de Dumnezeu, si toleranta reciproca. Recentul macel al regimului Milosevici a adancit si mai mult ranile istorice,mai mult sau mai putin justificate si obiective,facand sa mocnesca inca focul dorintei de revansa a ambelor parti.Europa,daca vrea sa nu aiba un "cui al lui Pepelea" in propria ograda,trebue sa opereze cu multa abilitate si fermitate in aceasta tara ravasita de cruzimile recrudescente de tip natioanalisto-fascist.Pentru a-i pacifica se cere rabdare si timp pana se vor inchide cicatricele provocate de liderii iresponsabili ce-au condus aceste popoare.Serbia este exemplul viu si convingator,intr-o forma prea violenta totusi,ca natiunea sta la baza comunizarii popoarelor si se mai dovedeste ca,mentinerea lor sub aceiasi umbrela si impotrive naturii umane,a fost o decizie eronata.Karadjici trebue judecat cu respectarea tuturor procedurilor unui proces civilizat si corect pentru a nu da " apa la moara" fanilor sai sau a altor extremisti la fel de perniciosi.Ei,criminalii de razboi si admiratorii lor,trebue sa ia aminte,iar amatorii de aiurea carora le trece prin minte sa le urmeze exemplu sa stie ca azi Omenirea nu mai e "sat fara caini".
Chitu

…………………………..

Comentarii pe marginea articolului “Experientele de cosmar ale unor proprietari de apartamente noi

Proprietatea si proprietarii sunt batjocorite in Romania de peste 60 de ani, 45 de ani de bolsevism, comunism, ateism si anticrestinism in care respectul a disparut cu desavarsire odata cu falsificarea alegerilor de catre canalile comuniste si prin nationalizare facuta prin crime, torturi si jafurii. de atunci jefuitorilor de tara nu le-a mai trecut acest obicei de a pacalii cetateanul roman corect si cinstit.
Omuldinbanat

Invatati de la altii

Hotul pe hot fura. Un om cinstit nu isi poate permite sa plateasca ratele la o garsoniera de 80.000 euro, deci tot cei care au bani foarte multi isi cumpara locuinte la asa niste preturi, doar pentru a ajuta putin mai mult la cresterea acestora si la revinzarea lor. Luati aminte ce se intimpla acuma in Spania, ca oamenii s-au saturat sa mai cumpere case asa de scumpe si totul a inceput sa ia o alta intorsatura. Acuma daca vrei casa, numai ca sa o cumperi ai firme care iti fac cadou locul de parcare sau o excursie in Caraibe, intr-un caz iti fac cadou o masina, un Seat, si cite si mai cite… Romania nu este pregatita sa faca fata unui asemenea "BOOM" in constructii, pentru ca nu se vor inghesui prea multi pe la banci ca sa ceara un credit de 120.000 euro. Mai cititi si presa internationala economica.
Verushka

Nu toti oamenii care au bani sunt hoti

Sunt destui in Bucuresti care lucreaza in IT sau la firme straine si au salarii bune -desi mai mici decat in strainatate pt pozitii similare. Hotii sunt cei cu vile(plural!), nu cei ce stau in garsoniera. Oricum, 80000 euro pt o camera mi se pare exagerat…
Nicu

Cosmarul e ca nici cu bani nu ai nimic garantat.

Marea porcarie in romania e ca nici cu bani nu esti sigur ca obtii ceva de calitate. Stiu nenumarate cazuri cind constructorul ti-a dat un contract pe un pret ca ulterior pretul sa devina de 4x mai mare.Neseriozitate si banditism.
The Point

Asa e

Si constructorii au vina lor dar si romanii sunt prosti. Inghit orice mizerie. Ori poate nu-i deranjeaza atat de mult defectiunile constatate.
Domnisoara administrator mentionata in articol, in loc sa dea firma dezvoltatoare in judecata prefera sa vanda apartamentul, de fapt sa insele la randul ei o alta persoana credula. Mentalitate romaneasca: sa moara si capra vecinului.
Calan

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă