8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialAlunecări de teren în 18 localități din Prahova

Alunecări de teren în 18 localități din Prahova

În 18 localități din județul Prahova au avut loc alunecări de teren, în urma ploilor torențiale din ultimele ore, informează Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în urma precipitaţiilor masive din ultimele zile s-au activat ori reactivat alunecări de teren în localităţile Boldeşti – Scăieni, Breaza, Scorţeni, Sângeru, Cărbuneşti, Salcia, Gornet, Telega, Brebu, Proviţa de Sus, Lapoş, Ştefeşti, Şotrile, Izvoarele, Bertea, Valea Doftanei, Cornu şi Adunaţi.

Citește și: Nouă județe din Oltenia, Muntenia și sudul Banatului, sub cod galben de ploi

De asemenea, valurile de pământ dislocat au afectat infrastructura rutieră în mai multe zone ale judeţului Prahova. Astfel, circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe drumurile judeţene: DJ 214 Brebu – Pietriceaua, DJ 101T Bertea – Lutu Roşu, DJ 235 de la km 2+100 de metri în comuna Lapoş, DJ 134 Sângeru – Salcia. În plus, alunecările de teren au afectat mai multe drumuri de interes local din comuna Proviţa de Sus, comuna Salcia către Valea Câinelui, satul Nucet, comuna Telega, satul Izvoarele 21 şi comuna Adunaţi.

Conform reprezentanţilor ISU Prahova, până în prezent nu au fost afectate locuinţe sau alte imobile din cauza alunecărilor de teren, însă sunt zone în care există riscul ca, dacă valurile de pământ nu se stabilizează, grupuri de locuinţe să rămână izolate prin surparea totală a unor tronsoane de drum.

Citește și: Peste 300 de persoane din Vrancea, izolate, din cauza alunecărilor de teren

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat, de asemenea, fântânile din localitatea Măneciu, unde pompierii cară apă potabilă cu cisternele pentru a asigura aprovizionarea populaţiei.

Cele mai citite

Aur pentru România la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori

Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori, după ce a învins în finală...

Ministrul Sebastian Burduja îl acuză pe primarul Nicușor Dan că provoacă haos, întrucât tergiversează fuziunea Elcen – Termoenergetica

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îl acuză pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, că tergiversează discutarea în Consiliul General a hotărârii care ar aproba...
Ultima oră
Pe aceeași temă