22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSpecialAlunecări de teren în 18 localități din Prahova

Alunecări de teren în 18 localități din Prahova

În 18 localități din județul Prahova au avut loc alunecări de teren, în urma ploilor torențiale din ultimele ore, informează Mediafax.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, în urma precipitaţiilor masive din ultimele zile s-au activat ori reactivat alunecări de teren în localităţile Boldeşti – Scăieni, Breaza, Scorţeni, Sângeru, Cărbuneşti, Salcia, Gornet, Telega, Brebu, Proviţa de Sus, Lapoş, Ştefeşti, Şotrile, Izvoarele, Bertea, Valea Doftanei, Cornu şi Adunaţi.

Citește și: Nouă județe din Oltenia, Muntenia și sudul Banatului, sub cod galben de ploi

De asemenea, valurile de pământ dislocat au afectat infrastructura rutieră în mai multe zone ale judeţului Prahova. Astfel, circulaţia rutieră se desfăşoară cu mare dificultate pe drumurile judeţene: DJ 214 Brebu – Pietriceaua, DJ 101T Bertea – Lutu Roşu, DJ 235 de la km 2+100 de metri în comuna Lapoş, DJ 134 Sângeru – Salcia. În plus, alunecările de teren au afectat mai multe drumuri de interes local din comuna Proviţa de Sus, comuna Salcia către Valea Câinelui, satul Nucet, comuna Telega, satul Izvoarele 21 şi comuna Adunaţi.

Conform reprezentanţilor ISU Prahova, până în prezent nu au fost afectate locuinţe sau alte imobile din cauza alunecărilor de teren, însă sunt zone în care există riscul ca, dacă valurile de pământ nu se stabilizează, grupuri de locuinţe să rămână izolate prin surparea totală a unor tronsoane de drum.

Citește și: Peste 300 de persoane din Vrancea, izolate, din cauza alunecărilor de teren

Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat, de asemenea, fântânile din localitatea Măneciu, unde pompierii cară apă potabilă cu cisternele pentru a asigura aprovizionarea populaţiei.

Cele mai citite

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...

Descoperă viitorul construcțiilor: Case pe structură metalică

Într-o lume care se mișcă rapid, inovația în construcții ne oferă o soluție elegantă și durabilă: casele pe structură metalică. Aceste minuni ale tehnologiei...
Ultima oră
Pe aceeași temă