24.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialAlți super-tenismani renunță să participe la Jocurile Olimpice

Alți super-tenismani renunță să participe la Jocurile Olimpice

Jucătorii cehi de tenis Tomas Berdych, nr.8 mondial, şi Karolina Pliskova (Nr.16) au anunţat, sâmbătă, că nu vor participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august) din cauza virusului Zika, după ce anterior românca Simona Halep şi canadianul Milos Raonic luaseră aceeaşi decizie, informează AFP. 

"Sunt dezolat să anunţ că nu voi participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. Aceasta din cauza virusului Zika care se răspândeşte în ţară", a explicat jucătorul în vârstă de 30 de ani pe contul său de Twitter. 

"Cum urmează să-mi întemeiez o familie, limitarea riscurilor pentru apropiaţii mei este o prioritate absolută", a justificat Berdych, care nu dispută nici sferturile Cupei Davis, unde Cehia este condusă cu 2-1 de Franţa. 

La rândul ei, Pliskova şi-a justificat absenţa din acelaşi motiv ca şi compatriotul său: "Mă tem de efectele posibile ale virusului Zika", a declarat ea pentru agenţia cehă CTK. 

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a anunţat, vineri, într-o postare pe Facebook, că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din cauza pericolului constituit de virusul Zika. 

''Regret să vă anunţ că am decis că nu voi participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Motivul deciziei mele este îngrijorarea vis-a-vis de pericolul pe care îl poate implica virusul Zika'', a afirmat Halep (24 ani), în reţeaua de socializare. 

Cele mai citite

Israelul se apără de tirurile de rachete inamice cu un sistem antiaerian multi-stratificat

„Domul de fier", deşi este cel mai cunoscut, este doar unul dintre cele trei sisteme de apărare antiaeriană şi antirachetă folosite de Israel pentru...

Cumperi un apartament? Iată la ce să fii atent 

Decizia de a cumpăra un apartament este una majoră, cu efecte pe termen lung. Sunt atât de multe aspecte la care trebuie să te...

Guvernul suplimentează bugetul Ministerului Agriculturii cu 2 miliarde de euro pentru despăgubirile cauzate de secetă

Guvernul a decis să aloce un fond suplimentar de 2 miliarde de euro pentru Ministerul Agriculturii, destinată acoperirii pagubelor produse de secetă, potrivit unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă