32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024

Alo!

Se reinnoiesc contractele REBU

In aceste zile fiecare proprietar a primit un fluturas de la Societatea REBU prin care se anunta ca trebuie facuta reinnoirea contractelor pentru plata gunoiului. Se stie ca persoanele, titulare de contract, care au depasit varsta de 70 de ani beneficiaza de o reducere a taxei. Din acest motiv, cei care merg la sediul REBU trebuie sa fie foarte atenti cand semneaza contractul, deoarece se poate intampla sa fie incheiat pe numele altei persoane din familie care nu poate sa beneficieze de aceasta facilitate. Asa am patit eu si ca mine cred ca multi proprietari – ne spunea doamna Luminita Ciolacu, din Bucuresti.

Posta vine cu… postalionul!

In acest secol al vitezei, al informatiei si al performantelor in materie de dialog, posta a ramas tot la stadiul de… melc. O scrisoare trimisa din Bucuresti ca sa ajunga la Tg. Mures are nevoie de vreo patru zile. Daca trimiti o depesa recomandata, aceasta va ajunge dupa o saptamana. Probabil ca se opreste in fiecare gara si asteapta un marfar. Ma uimeste aceasta incetineala a postei. Dar stiti ce scumpe sunt serviciile postale? Era normal ca atunci cand au marit pretul la servicii sa umble si la calitatea lor. Posta romana insa uita de acest deziderat. Chiar si cu prioriposturile sunt probleme. In provincie, daca un prioripost ajunge vineri dupa-amiaza, "asteapta” sa fie distribuit pana luni. De ce? Taxele sunt achitate ca scrisoarea sa ajunga in cel mult 48 de ore! Ei nu pot fi penalizati pentru intarziere? – se intreaba, pe drept cuvant, dl Sandu Oprescu, din Bucuresti.

Politicianul calomniator ar trebui judecat!

Domnul G. Stoian, din Bucuresti, ne-a contactat la redactie pentru a-si exprima dezaprobarea fata de atitudinea unui anumit po-litician care a calomniat mai multe personalitati feminine fara a fi pedepsit in vreun fel pentru aceasta. In opinia cititorului nostru, acest politician ar trebui dat in judecata de persoanele feminine insultate, de sotii acestora si chiar de sefii lor, care au fost pusi intr-o situatie proasta in fata electoratului si a cetatenilor in general. Dl Stoian trage concluzia ca, daca liberalul cu pricina nu va fi pedepsit in nici un fel pentru afirmatiile facute, inseamna ca totul este adevarat, ceea ce este extrem de grav, intrucat se instituie ideea ca in Romania o femeie accede doar daca trece prin patul sefului.

Haine pentru bebelusi

De-abia a fost publicata decizia potrivit careia de la inceputul anului viitor bebelusii vor primi un trusou din partea statului, ca am inceput sa primim deja semnale pozitive din partea mamicilor. Sunt mama a trei copii, ne spune cititoarea noastra Adela Mihaileanu, si cunosc cu ce greutati materiale se confrunta multe femei cand ies din maternitate. Cosul acesta in valoare de 150 RON, care contine hainute, lenjerie, ulei de corp pentru bebelus, este un lucru pe care-l saluta fiecare viitoare mamica din tara. Este o foarte buna initiativa a guvernantilor si prin aceasta hotarare natalitatea de la noi din tara va spori, a mai adaugat cititoarea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă