20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024

Alo

Complexul Favorit, un loc neingrijit si periculos

Domnul Nicolae Dragulanescu din Bucuresti ne-a semnalat printr-un mail o situatie trista referitoare la Complexul Favorit din Drumul Taberei, care a devenit un loc total neingrijit si chiar periculos. Cinematograful Favorit nu mai functioneaza de cativa ani, localul a fost vandalizat, cladirea magazinului universal (foarte apreciat de locuitorii din zona, mai ales dupa 1989, si profund regretat dupa disparitia lui in 2005) a fost ocupata de o farmacie uriasa (mai sunt vreo zece in apropiere) si de un magazin cu un profil greu de definit… Jonctiunea acestei cladiri cu celelalte arata ca dupa bombardament: daramaturi, ziduri innegrite, instalatii dezafectate etc. In plus, aproape tot pavajul din zona complexului este uzat, intrerupt sau chiar distrus pe mari portiuni…
Spatiile verzi existente in zona sunt total neingrijite si pline de gunoaie… Acolo isi fac veacul cainii vagabonzi purtatori de capuse, paduchi si purici… De asemenea, cititorul nostru ne semnaleaza ca de luni de zile vis-'-vis de acest complex a inceput o lucrare de refacere a aleilor auto si pietonale, insa felul in care se realizeaza aceasta lasa mult de dorit, avand in vedere ca gropile sunt peticite, materialele s-au adus cu mult timp inainte de efectuarea lucrarii si au avut timp sa se imputineze, lucrarile se efectueaza cu intreruperi, nu sunt finalizate, bordurile au inceput deja sa se desprinda. Intrebarea este: nu inspecteaza nimeni aceste lucrari?
De asemenea, in numele locuitorilor din zona cititorul nostru are si rugamintea catre Primaria sectorului 6 de a amplasa o platforma de parcare auto deoarece masinile sunt parcate actualmente pe pamant, iar in conditii de ploaie si ghetus se face o mizerie de nedescris. Speram ca forurile competente sa gaseasca o solutie la problemele prezentate.

Infiintarea unei noi linii RATB

Un grup de lucratori ai firmelor Prospectiuni si Butan Gaz ne-au sunat la redactie pentru a-si exprima nemultumirea cu privire la actualul traseu al liniei de autobuze 112. Din cauza modificarii traseului liniei mentionate anterior, sunt nevoiti sa mearga pe jos circa un kilometru pana la locurile de munca. Dansii ar dori fie reintroducerea liniei 112 pe traseul anterior care trecea pe strada Coralilor, fie infiintarea unei noi linii care sa faca legatura intre Damaroaia si Baneasa. Cititorii nostri spera ca pe aceasta cale reprezentantii RATB sa le asculte rugamintea.

Parcari in zona verde

Exista in sectorul 6 un parc destul de cochet unde locuitorii din acest cartier isi gaseau linistea si odihna. Din pacate, o data cu infiintarea unei parcari, chiar langa restaurantul „Primavara” din incinta acestui parc, nimic nu mai seamana a zona verde. Zgomote de masini, claxoane, gaze de esapament si, de ce nu, copii expusi accidentelor. Gard in gard cu parcul, pe strada Tg. Neamt, exista 49 de garaje din beton si tabla unde, daca veti veni, se va putea vedea ce mizerie este. Se spala masini, se schimba uleiul la autoturisme, se repara masini… Va inchipuiti ce dezastru este! Primaria sectorului 6 ar trebui sa desfiinteze aceste garaje si sa infiinteze parcare. In acest fel, n-ar mai fi nevoie de o parcare in parc. Unde oare se mai intalneste asa ceva? In parc trebuie aer curat si liniste. Cei care vin pe o banca sau se plimba pe aleile parcului „Dr. Taberei” nu prea au parte de odihna, este de parere domnul Marius Stanescu din Bucuresti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă