27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialAlexandru Sassu, nominalizat pentru postul de presedinte al TVR

Alexandru Sassu, nominalizat pentru postul de presedinte al TVR

Cei 11 membri ai Consiliul de Administratie al TVR au decis, astazi, in unanimitate, imediat dupa validarea de catre Parlament, sa-l propuna pe Alexandru Sassu pentru functia de presedinte-director general al TVR, a precizat – pentru Mediafax – Sorin Burtea unul dintre membrii Consiliului. Si Marian Voicu a declarat – pentru Rompres – ca, intr-o consultare avuta la sfarsitul procesului de validare, cei 11 membri ai CA au decis sa-l recomande pe Alexandru Sassu pentru functia de presedinte director general al institutiei.

Nominalizarea lui Sassu are loc in conditiile in care reprezentantii PD si ai Presedintiei in CA al TVR nu au fost inca validati de Parlament, astfel ca acestia nu au participat la votul privind postul de presedinte-director general al televiziunii publice.

Presedintele Comisiei senatoriale de cultura Adrian Paunescu (PSD) a precizat, astazi, in plen, ca propunerile din partea PD si a Presedintiei, Alexandru Lazescu si, respectiv, Catalin Avramescu, au venit la comisie prea tarziu, iar persoanele respective nici nu au fost de gasit pentru a fi audiate. Paunescu a aratat ca, in plus, Mircea Danieliuc, propus ca supleant din partea PSD, nu s-a prezentat la audieri, iar Cristian Topescu, propus de grupul minoritatilor ca supleant, s-a retras. Adrian Paunescu a propus ca alegerea presedintelui-director general al TVR sa fie amanata pentru saptamana viitoare, pentru ca acesta sa fie votat dintre toti 13 membri ai CA, nu numai din cei 11 din prezent. El a precizat ca, luni dupa-amiaza, Comisiile de cultura urmeaza sa-i audieze pe reprezentantii PD si Presedintiei, precum si pe unii supleanti.

Voicu a amintit ca, miercurea viitoare, Parlamentul va tine ultima sedinta de plen, iar legea de functionare a Societatii Romane de Televiziune mentioneaza ca persoana propusa pentru functia de presedinte director general trebuie sa fie audiata de Comisiile de cultura ale legislativului.

"Probabil ca luni sau marti, odata cu audierea celorlalti doi membri propusi de presedintele Traian Basescu si de Partidul Democrat va fi audiata si persoana propusa pentru functia de presedinte director general al SRTV, toate aceste lucruri trebuind facute intr-un timp foarte scurt, pana la apropiata incheiere a sesiunii parlamentare", a mai spus Voicu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...

PSD vrea reducerea taxării cu 5 procente pe salariile mici și medii. Câți bani ar rămâne în buzunarele românilor

Ministrul Adrian Câciu a declarat că măsura ar duce la creșterea puterii de cumpărare a românilor și la competitivitatea companiilor Ministrul investițiilor și proiectelor europene,...

Adriean Videanu și soția, „pensionarii” de lux, prinși la vamă cu bijuterii de peste jumătate de milion de euro

Fostul ministru al Economiei și soția sa au fost opriți în aeroportul din Munchen, pentru că nu au declarat bijuterii de peste 650.000 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă