8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialALERTA de securitate la Casa Albă a fost anulată

ALERTA de securitate la Casa Albă a fost anulată

UPDATE Alerta de securitate de la Casa Albă, declanşată sâmbătă de un zgomot puternic, chiar în momentul în care preşedintele Barack Obama şi familia sa se pregăteau să plece cu elicopterul, a fost anulată, relatează presa americană, citată de Reuters.

Presa a citat un purtător de cuvânt al Secret Service care a afirmat că un fast-food mobil a luat foc în apropiere.

New York Times a relatat că aproximativ în acelaşi timp cu incendiul, un câine special antrenat a detectat un vehicul suspect din apropiere, deşi nu părea să existe vreo legătură între cele două incidente. Vehiculul suspect era verificat de forţele de securitate.

Potrivit postului de radio local WTOP, Secret Service a precizat că incendiul din apropierea Casei Albe nu este considerat o ameninţare serioasă, iar situaţia este sub control.

Secret Service a plasat Casa Albă sub măsuri stricte de securitate, din cauza a două evenimente potenţial periculoase.

Agentul Secret Service Brian Leary a declarat că o unitate canină a detectat iniţial un vehicul suspect, la scurt timp după ora 10.00 (17.00, ora României). Câinele special antrenat a detectat vehiculul la intersecţia dintre 16th Street şi bulevardul Constituţiei din Washington.

Unitatea "K9 a dat alerta privind un vehicul de la (intersecţia dintre) 16th şi Constituţiei, în această dimineaţă, la 10.10 (17.10, ora României)", a afirmat Leary într-un e-mail pentru publicaţia The Hill. "Acesta este investigat în prezent", a adăugat el.

Leary a adăugat că un magazin mobil din apropierea Casei Albe, la intersecţia dintre străzile 15 şi G, a început să scoată fum, probabil din cauza unui incendiu.

"Unul dintre magazinele mobile de la (intersecţia dintre) 15 şi G a avut aparent o problemă legată de fum sau foc, care acum este sub control", a adăugat agentul Secret Service în e-mail, precizând că pompierii sunt la faţa locului.

Anterior, Reuters a relatat că un zgomot puternic a declanşat o alertă de securitate la Casa Albă, sâmbătă, chiar înainte ca preşedintele Barack Obama şi familia sa să plece cu elicopterul.

Zgomotul puternic care s-a auzit pe peluza de sud a Case Albe i-a determinat pe agenţii Secret Service să mute jurnaliştii în sala de conferinţe şi să închidă uşile, iar clădirea a fost blocată.

Obama şi familia sa nu se aflau în acel moment pe peluza de sud a reşedinţei prezidenţiale. Preşedintele şi familia sa urmau să plece cu elicopterul de la Casa Albă spre baza aeriană Andrews, pentru a lua avionul Air Force One spre Selma, în statul Alabama, unde se comemorează 50 de ani de la un marş pentru drepturile civice.

Jurnaliştii au informat că preşedintele şi familia sa au plecat ulterior cu maşina spre baza aeriană Andrews.

Un zgomot puternic a declanşat o alertă de securitate la Casa Albă, sâmbătă, chiar înainte ca preşedintele Barack Obama şi familia sa să plece cu elicopterul, relatează Reuters, conform Mediafax.

Zgomotul puternic care s-a auzit pe peluza de sud a Case Albe i-a determinat pe agenţii Secret Service să mute jurnaliştii în sala de conferinţe şi să închidă uşile.

Obama şi familia sa nu se aflau în acel moment pe peluza de sud a reşedinţei prezidenţiale.

 

Cele mai citite

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
Ultima oră
Pe aceeași temă