21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAlertă cu bombă în Belgia: 500 persoane evacuate în gara din Mons

Alertă cu bombă în Belgia: 500 persoane evacuate în gara din Mons

Gara din Mons, din vestul Belgiei, a fost evacuată din cauza unei alerte cu bombă şi a rămas închisă pentru traficul feroviar în cursul serii, de sâmbătă în aşteptarea unei brigade canine specializate de la Anvers, din celălalt capăt al ţării, relatează AFP preluată de Agerpres.

 

„Aşteptăm o brigadă canină de la Anvers, care urmează a sosi la faţa locului în următoarele două ore, pentru a încerca să descoperim eventuali explozibili”, a explicat şeful gării din Mons, citat de agenţia Belga.

Călătorii care se aflau în gară au fost invitaţi să părăsească zona în jurul orei locale 17.30 (15.30 GMT), iar personalul gării a părăsit locul de activitate o jumătate de oră mai târziu.

„Circulaţia trenurilor în direcţia Mons este paralizată. Aşteptăm o decizie a autorităţilor”, a mai precizat şeful gării.

„La momentul alertei cu bombă, se aflau circa 500 de persoane în gară. De asemenea, fluxul de călători care se îndreaptă spre Mons este de circa 5.000 de persoane”, a adăugat el.

Anvers este situat la 115 km nord de Mons, dar itinerariul normal trece pe la periferia Bruxellesului, care se blochează frecvent la orele de vârf.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă