10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialALERTĂ 20 de bolnavi de Ebola au fugit dintr-un centru de izolare...

ALERTĂ 20 de bolnavi de Ebola au fugit dintr-un centru de izolare din capitala Liberiei, după un atac

20 de bolnavi de bola au fugit dintr-un centru de izolare din capitala Liberiei,după ce bărbaţi înarmaţi au atacat unitatea sanitară, au anunţat duminică surse concordante,informează Mediafax.

"Au spart uşile şi au jefuit locul. Bolnavii au fugit toţi", a declarat Rebecca Wesseh, o martoră la acest incident, care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminnică.

Citește și: Epidemia de Ebola: Kenya ÎNCHIDE granițele pentru persoanele care vin din Guineea, Liberia şi Sierra Leone

Declaraţiile martorei au fost confirmate de către locuitori şi secretarul general al lucrătorilor din Sănătate în Liberia George Williams.

Potrivit lui Williams, 29 de bolnavi de Ebola au fost admişi în Centru, unde primeau îngrijiri preliminare în vederea evacuării într-un spital. O incertitudine rămânea, totuşi, cu privire la numărul de pacienţi care au fugit.

Citește și: Numărul cazurilor de Ebola, în creștere

"Erau testaţi pozitiv cu Ebola", a declarat el, adăugând, fără să facă alte precizări, că nouă au murit.

Bărbaţi, majoritatea tineri, înarmaţi cu bâte, au pătruns cu forţa în liceul de la periferia Monroviei în care se află Centrul anti-Ebola, a declarat Rebecca Wesseh.

Ea a adăugat că aceştia strigau sloganuri ostile faţă de preşedinta liberiană Ellen Johnson Sirleaf şi au dat asigurări că "nu mai există Ebola" în ţară.

Atacul a provocat fuga bolnavilor şi infirmierelor, a adăugat ea.

În decurs de cinci luni, epidemia de febră hemoragică Ebola, cea mai gravă de la descoperirea acestei boli foarte contagioase în 1976, s-a soldat cu 1.145 de morţi, potrivit ultimului bilanţ prezentat de către OMS, şi anume 413 persoane au murit în Liberia, 380 în Guineea, 348 în Sierra Leone şi patru în Nigeria.

Cele mai citite

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...
Ultima oră
Pe aceeași temă