19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAlegeri şi dosare penale la Galaţi

Alegeri şi dosare penale la Galaţi

Pasiunile politice şi interesele clientelare pentru alegerea unora sau altora dintre candidaţi au făcut ca şi la Galaţi să fie înregistrate foarte multe nereguli.

 

Din cauza dispariţiei a 182 buletine de vot, la ora 11.30 a fost suspendată votarea la Secţia de Votare nr. 26, care funcţionează în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 16. Lipsa buletinelor de vot fusese semnalată de doi dintre observatorii acreditaţi la această secţie, care au văzut cum mai mulţi alegători au introdus în urnă câte două buletine de vot pentru alegerea primarului şi a preşedintelui CJ Galaţi. Observatorii au semnalat situaţia preşedintelui secţiei de votare, care a refuzat să ia vreo măsură.

În aceste condiţii, observatorii au telefonat la 112 şi Biroul Electoral Municipal (BEM) şi la faţa locului au sosit o echipă de la Secţia 1 de Poliţie Galaţi şi preşedintele BEM, judecătoarea Rodica Arhip, care a declarat că e posibil ca buletinele de vot care lipseau să fi fost deja introduse în urnă, cazul fiind de competenţa Poliţiei şi Parchetului. Votarea a fost reluată la ora 14.30, după trei ore în care secţia fost închisă. Un caz identic a fost înregistrat şi la Secţia nr. 17, de la Colegiul Mihail Kogălniceanu, unde doi alegători au primit câte două buletine de vot pentru alegerea primarului şi alegerea preşedintelui CJ Galaţi. Ambele cazuri se vor solda cu dosare penale.

Un caz în care ar putea fi vorba tot de vot multiplu a fost înregistrat la Tecuci, unde poliţiştii locali au descoperit un bărbat care avea 13 buletine de identitate. Bărbatul susţinea că strânsese buletinele de la mai mulţi cunoscuţi, pentru că voia să meargă la primărie pentru a depune cereri de ajutoare sociale. Cazul este cercetat de Poliţia Municipiului Tecuci.

Dosar penal pe numele unei bătrâne de 78 de ani

Până la închiderea ediţiei, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie fuseseră înregistrate 20 de sesizări cu privire la nereguli în desfăşurarea alegerilor, trei dintre acestea soldându-se cu dosare penale. „Din totalul sesizărilor, zece au făcut referire la incidente petrecute în mediul rural, celelalte fiind în legătură cu incidente petrecute în municipiile Galaţi (6) şi Tecuci (3), respectiv în oraşul Tg. Bujor (1). În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au întocmit trei dosare penale, unul pentru sustragere şi distrugere de înscrisuri oficiale şi alte două pentru împiedicare, prin orice mijloace, a dreptului de a alege şi de a fi ales”, se spune în comunicatul emis de Centrul de Comunicare Galaţi. Unul din dosarele penale a fost întocmit pe numele unei bătrâne de 78 de ani din localitatea Negrileşti, care a rupt buletinul de vot pentru alegerea primarului.Text Box:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă