12.9 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSpecialAlegeri inghetate la Orastie

Alegeri inghetate la Orastie

– Oamenii au ales sa stea acasa, intr-un oras cu strazi pustii din cauza frigului.

Aproape 20.000 de persoane au fost asteptate ieri la urne in municipiul Orastie, judetul Hunedoara, unde locul de primar a fost lasat liber de Iosif Blaga, care a ales un loc in Camera Deputatilor. Blaga era deja la al cincelea mandat, dar a lasat locul liber, desi era extrem de apreciat de concetatenii lui. si asa a inceput lupta electorala, pentru ocuparea fotoliului de primar. In cursa pentru aceasta functie s-au inscris patru candidati, care sprea sa obtina voturile populatiei. La Orastie este dat drept favorit fostul viceprimar PD-L, care a fost alaturi de primarul democrat – liberal Iosif Blaga timp de patru mandate. Este vorba despre Alexandru Munteanu. La fotoliul de primar ravneste insa si actualul viceprimar liberal Gabriel Popa, ajuns in aceasta functie dupa alegerile din data de 1 iunie. Unii dintre alegatori au inceput sa faca pronosticuri dupa iesirea de la urne si se vorbea despre posibilitatea unui al doilea tur de scrutin, in care sa se infrunte Munteanu si Popa. La o cana de vin fiert sau un pahar de coniac, care sa mai alunge frigul din corp, oamenii dezbateau viitorul orasului. "Eu sunt pedelist de ani de zile, dar vreau o schimbare", spunea unul dintre alegatorii care dupa ce a iesit de la vot s-a oprit la un pahar de vorba. La Orastie au fost amenajate 11 sectii de votare, iar pe listele peranente si complementare au fost inscrise 19.669 de persoae cu drept de vot. In micul municipiu hunedorean, care are o populatie de sub 30.000 de persoane, alegerile nu au tulburat nicidecum linistea localnicilor. Strazile erau mai mult pustii si doar bannerele afisate in toate punctele vizibile "vorbeau" despre acest tur de scrutin. Secretarul Primariei spune ca nu s-au inregistrat incidente deosebite. Poate doar afisele electorale postate la o aruncatura de bat de unele sectii de votare, chiar si langa cea amenajata in cladirea administrativa, puteau constitui nereguli.

Soimus
Si in comuna hunedoreana Soimus au avut loc alegeri, dupa ce Laurentiu Nistor (PSD) care era tot la al cincelea mandat, a fost ales in Camera Deputatilor. In cazul acestei comune, unde fotoliul de primar a fost ocupat mai bine de 18 ani de social – democrat, favorit pare sa fie actualul viceprimar Dorel Logojan (PSD), care conduce acum comuna in lipsa unui primar. Pe langa reprezentantul PSD ,si-au mai anuntat candidatura inca sase persoane, de la Partidul Alianta Socialista, PD-L, PC si PNL, precum si doi independenti.

Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă