7.8 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialAlegeri în Grecia. Ce mesaj a transmis Europei liderul partidului Syriza

Alegeri în Grecia. Ce mesaj a transmis Europei liderul partidului Syriza

Viitorul "comun" al Europei "nu este cel al austerităţii", ci al "solidarităţii", a declarat duminică Alexis Tsipras, liderul formaţiunii de extremă-stânga Syriza, favorită în scrutinul legislativ organizat duminică în Grecia, relatează Mediafax.

"Viitorul nostru comun în Europa nu este cel al austerităţii, este cel al democraţiei, solidarităţii şi cooperării", a spus Tsipras, în vârstă de 40 de ani, după ce a votat la Atena.

"Grecii sunt chemaţi la urne astăzi pentru a face un ultim pas spre revenirea la speranţă, pentru a se pune capăt temerilor. Vom decide dacă, mâine, Troica (CE/BCE/FMI) va reveni în Grecia pentru aplicarea măsurilor stabilite cu premierul Antonis Samaras sau dacă va accepta negocieri dificile pentru revenirea la demnitate", a spus Tsipras.

Formaţiunea Syriza este creditată cu un avans cuprins între 2,9 şi 6,7 procente în faţa partidului Noua Democraţie, condus de Antonis Samaras.

"Astăzi, vom decide dacă avansăm sau dacă plonjăm în necunoscut", a declarat Samaras după ce a votat. "Sper că nimeni nu va pune în pericol viitorul european al Greciei", a adăugat premierul.

Aproape zece milioane de alegători greci sunt chemaţi duminică la urne pentru desemnarea membrilor viitorului Parlament, un scrutin anticipat considerat crucial pentru viitorul ţării în zona euro.

Cele mai citite

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă