10 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialAlbanezii i-au furat ceasul lui Bush

Albanezii i-au furat ceasul lui Bush

Presedintele american George W. Bush a ramas fara ceas in Albania, potrivit EFE si Periodista Digital, citate de Rompres.

Versiunea oficiala este ca presedintele Bush si-a… pierdut ceasul pe cand strangea de zor maini si saluta locuitorii oraselului Fushe Kruje, ultimul punct al vizitei sale de duminica din Albania. Insa posturile 'News 24' si 'Top Channel' – doua televiziuni de la Tirana – au difuzat ieri imagini cu Bush care saluta multimea, iar oamenii ii strangeau mana, i-o sarutau, il mangaiau pe crestet si-i strigau 'Bushi, Bushi', cand dintr-o data se vede cum ii dispare ceasul pe care il purta pe mana stanga.

Ieri, premierul Albaniei, Sali Berisha, a vizitat Fushe Kruje, oras cu 23.000 de locuitori la nord de Tirana, unde Bush a baut o cafea cu mici intreprinzatori albanezi care se finanteaza din fonduri americane, pentru a le multumi pentru primirea calduroasa pe care i-au oferit-o liderului de la Casa Alba.

Patronul cafenelei 'Cela' a lipit, ieri, pe spatarul scaunului pe care s-a asezat Bush, o foaie de hartie pe care scria 'Presedintele Bush', iar oamenii au facut coada ca sa atinga scaunul, inca de la primele ore ale diminetii. Intre timp, patronul restaurantului 'Sofra e Ariut' din Tirana a botezat 'Laura' intrarea in sala in care a luat pranzul Prima Doamna a SUA, Laura Bush.

Pe tot parcursul vizitei sale, cea dintai a unui lider american in Albania, Bush a fost primit ca un adevarat erou, ceea ce a contrastat cu protestele care l-au insotit in deplasarile sale in Germania si Italia, tari pe care le-a vizitat in turneul sau european de opt zile, care a mai inclus Republica Ceha, Polonia si Bulgaria.

Strazile din Tirana au fost decorate cu pancarte si afise in care lui Bush i se ura bun venit, iar oamenii purtau tricouri si sepci avand imprimate steagul american. Figura lui Bush apare si pe trei timbre emise de posta albaneza cu prilejul vizitei, iar o strada din centrul Tiranei a fost botezata cu numele lui.

Presedintele George W. Bush si-a pus ceasul in buzunar, a declarat purtarorul de cuvant al Casei Albe, Tony Snow, pe fondul informatiilor potrivit carora obiectul ii fusese furat liderului american in Albania, in timp ce dadea mana cu cetatenii, relateaza AFP.

 

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Ce promisiuni face Marcel Ciolacu pentru cota TVA în 2025

Marcel Ciolacu afirmă că nu va modifica cotele TVA din prezent, după alegeri. Și taxa pe valoare adăugată la alimente va rămâne tot la...
Ultima oră
Pe aceeași temă