20 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialAlbalact vrea să treacă de 100 de milioane de euro cifra de...

Albalact vrea să treacă de 100 de milioane de euro cifra de afaceri

Producătorului de lactate Albalact (ALBZ) și-a propus pentru acest an să depăşească pragul de 100 milioane de euro cifră de afaceri, estimare susţinută de creşterea pe piaţa brânzeturilor şi iaurturilor şi menţinerea cotelor pe celelalte segmente.

"În anul 2014 se va investi într-o gamă largă de produse din brânză de vaci, iaurturi la pahar, precum şi iaurturi cu fructe la pahar prezentate în premieră pe piaţă ca şi mod de ambalare. Se va acorda o atenţie deosebită deferitelor categorii de smântână. Vor fi lanasate produse lactate în ambalaje din materiale plastice omologate", se arată într-un raport al companiei.

Tot pentru acest an, Albalact şi-a bugetat o creştere a profitului net cu 30%, la 11 milioane lei (2,5 milioane euro). În 2013, producătorul a înregistrat o cifră de afaceri de 423 milioane lei (95,7 milioane euro), în creştere cu 23% comparativ anul anterior, şi un profit net de 8,4 milioane lei (1,9 milioane euro), cu 15% mai mare.

Potrivit datelor companiei, 62% din cifra de afaceri a Albalact este realizată prin retailerii Kaufland, Carrefour, Metro Cash&Carry, Mega Image, Lidl, Real, Selgros Cash & Carry, Auchan, Profi şi Rewe.

Producătorul deţine două unităţi de producţie, una în localitatea Oiejdea din judeţul Alba şi una în Câmpulung Moldovenesc, fabrica Rarăul. Acesta ocupă locul 3 în topul producătorilor de lactate din România, cu un portofoliu de peste 80 de sortimente de lactate sub mărcile Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul. Compania are peste 800 de angajaţi.

De asemenea, Albalact produce mărci private pentru Penny Market (unt Boni), Carrefour (lapte semidegresat), Kaufland (lapte integral, semidegresat şi UHT) şi Lidl (brânză de vaci Făgăraş, iaurt de băut, lapte semidegresat, UHT, sana şi smântână).

Anul acesta, Albalact va iniția negocierile cu potențiali investitori pentru înstrăinarea parțială şi/sau totală a părților sociale ale firmei Albalact Logistic. Firma a fost înfiinţată anul trecut şi a preluat întreaga activitate de logistică a producătorului de lactate: transportul de marfă şi depozitarea, parcul de maşini de transport marfă şi cele trei depozite din Ilfov, Dolj şi Suceava.

Producătorul este controlat de omul de afaceri Raul Ciurtin, care deţine indirect 42,53% din acţiunile Albalact, prin două firme înregistrate în Cipru, Crisware Holdings (26,86%) şi Croniar Holdings Limited (15,67%).

În acţionariat se mai regăseşte fondul de investiţii RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din acţiunile Albalact.

Cele mai citite

Românii au „invadat” Arena Națională. Record de asistență la meciul „Generației de Aur”

Meciul de retragere al „Generației de Aur” a stabilit un nou record de asistență pentru Arena Națională, 54.967 de spectatori fiind în tribunele stadionului...

Banca Transilvania dă în judecată ANAF, după ce anul trecut a pierdut un proces cu statul

Banca Transilvania a deschis un proces împotriva ANAF în care contestă o decizie de impunere, după ce a pierdut deja procesul în toamna anului...

Atac cu cuțitul în metroul din Lyon! Trei persoane rănite

Trei persoane au fost rănite duminică într-un atac cu cuțitul în metroul din orașul francez Lyon, au anunțat autoritățile, potrivit Reuters. Un suspect a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă