17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialAlaska, pământ românesc

Alaska, pământ românesc

Doi clujeni şi doi sibieni au cucerit cel mai înalt vârf din America de Nord, McKinley, situat la o înălţime de 6.194 de metri. .

 

Vârful McKinley este considerat al optulea cel mai periculos din lume, dar pentru clujenii Ovidiu Raţiu şi Vasile Cipcigan, respectiv sibienii Teodor Tulpan şi Adrian Andone, a fost doar o altă performanţă atinsă.

Cei patru alpinişti au pornit înspre munţii din America de Nord în 20 mai şi s-au întors în ţară pe 24 iunie, iar întreaga expediţie a durat 10 zile. „Pe 2 iunie, la ora 14:00, am fost pe vârful McKinley. Am reuşit să ajungem sus cu o săptămână mai devreme decât ne-am planificat iniţial.

A fost greu pentru că ne-am confruntat cu vânt de până la 80 de kilometri pe oră, ceaţă şi temperaturi de minus 40 de grade. Pe vârful McKinley au încercat să ajungă în acest an 1.200 de alpinişti, însă doar 500 au şi reuşit, iar şapte au şi decedat”, a declarat Teodor Tulpan, cel care a fost operat la coloana vertebrală anul trecut. Expediţia din Alaska face parte din proiectul „Şapte paşi pe acoperişul lumii” şi a fost a doua escaladare a unui vârf, după ce anul trecut au ajuns pe vârful Elbrus, din Munţii Caucaz. Pentru cei patru alpinişti urmează încă cinci vârfuri de cucerit de pe continente diferite.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Gheroghe Mărmureanu a vorbit despre următorul mare cutremur din România

Luni, 16 septembrie, România a fost zguduită de un cutremur cu magnitudinea de 5,4, care a fost resimțit nu doar pe teritoriul țării, ci...

Sectorul 4 continuă modernizarea

Al doilea pasaj rutier suprateran va fluidiza traficul în Sudul Bucureștiului Sectorul 4 din București continuă să fie un exemplu de administrație eficientă și orientată...

Daniele De Rossi, demis de la AS Roma după un început modest în Serie A

AS Roma a anunțat demiterea antrenorului Daniele De Rossi după doar patru etape fără victorie în actualul sezon din Serie A. Daniele De Rossi, fostul...
Ultima oră
Pe aceeași temă