16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialAlarma la MTS in Vasile Conta!

Alarma la MTS in Vasile Conta!

Zvonul potrivit caruia ministrul TS Monica Ridzi ar dori sa mute sediile federatiilor din blocul de pe strada Vasile Conta, unde majoritatea functioneaza din 1953, ii ingrijoreaza pe toti sefii forurilor sportive.

Mult dorita reinfiintare a Ministerului Tineretului si Sportului pare, pe zi ce trece, o masura impotriva sportului, si nu pentru sport, asa cum au sperat majoritatea sefilor forurilor noastre de specialitate. Mai intai staff-ul sportului, limitat la 26 de persoane, a fost "avansat" de la etajul intai, unde se afla conducerea MTS, la al patrulea nivel, pentru a face loc celor peste 300 de angajati care se ocupa de sectiunea tineret. Apoi o multime de oameni care s-au ocupat ani de-a randul de problemele sportului si-au dat rand pe rand demisia, ca de pilda directorul general economic Maria Dumitrescu, directorul de resurse umane Maria Zisu, responsabila cu carti de munca de la federatii si cluburile din subordinea MTS stefania Iordache si nu in ultimul rand directorul care se ocupa de mai bine de 14 ani de federatii si cluburi Mihai Capatana.

 

In plus, demiterea directorilor directiilor pentru sport judetene, respectiv Bucuresti, si complexurilor sportive nationale si municipale – oameni cu vasta experienta in domeniu ca Elena Francu de la DJTS Constanta, Fita Lovin (DJTS Galati) sau Doina Melinte (DJTS Bacau) – a fost o lovitura sub centura aplicata sportului.
In acest context, zvonul ca sediile federatiilor nationale sportive vor fi mutate undeva intr-o cladire de pe Cheiul Dambovitei, au fost luate in serios. Astfel la cabinetul sefului MTS a fost inregistrata deja o prima adresa de protest semnata de Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, de sase ori campionana olimpica la aceasta disciplina, un nume emblematic al sportului romanesc. "Nu stiu daca este adevarat sau un zvon nefondat, dar si la urechile mele a ajuns ca federatiile ar putea fi mutate din Vasile Conta nu se stie unde. Pentru a preintampina o atare masura, care ar dezavantaja vizibil atat forurile noastre cat si imaginea sportului romanesc, intr-adevar am inaintat  doamnei ministru o adresa in care am spus ca noi nu ne vom muta din Vasile Conta. Am copilarit si am crescut in aceasta cladire si nu voi fi niciodata de acord cu plecarea noastra de acolo", a precizat Elisabeta Lipa.

NEOFICIAL
Surse neoficiale din cadrul MTS, deoarece toata lumea se fereste sa intre in colimatorul Monicai Iacob Ridzi, cunoscuta ca fiind o persoana extrem de razbunatoare, ne-au declarat ca o atare masura ar insemna atat lipsa de respect pentru sport, cat si cheltuieli suplimentare, de nimeni dorite in aceasta perioada de criza, pentru mutarea propriu-zisa si organizarea Adunarilor Generale Extraordinare de modificare a statuturilor federatiilor care vor avea alte adrese.

Cele mai citite

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...

Asfaltul se odihnește. Planeta ia o pauză de la viteză

22 septembrie a fost decretată Ziua mondială fără mașini Mesajul e clar și fără echivoc, descurajarea utilizării automobilului personal sau de serviciu, în favoarea deplasării...
Ultima oră
Pe aceeași temă