5.5 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialALARMĂ cu bombă la Ambasada României în Canada

ALARMĂ cu bombă la Ambasada României în Canada

MAE precizează, luni, că la Ambasada României în Canada s-a primit telefonic, la ora locală 00.23, o ameninţare cu bombă, fiind contactate autorităţile competente canadiene. Echipele de intervenţie au efectuat demersurile necesare şi s-a constatat că nu există niciun indiciu sau pericol de atac terorist, potrivit Mediafax.

“Astăzi, 31 decembrie 2012, ora 00.23 ora locală, la Ambasada României în Canada s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, nespecificând în mod expres Ambasada României drept ţintă. Ca urmare, şeful şi personalul misiunii au luat imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente canadiene”, menţionează MAE, într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX.

Sursa citată precizează că la sediul misiunii s-au deplasat “mai multe echipaje de poliţie şi o echipă specială de cercetare/dezamorsare explozivi (echipaj de intervenţie antiteroristă)”.

“După asigurarea protecţiei suplimentare a personalului ambasadei, s-au efectuat demersurile necesare de către echipele profesioniste de intervenţie şi s-a constatat că nu există niciun fel de indiciu sau pericol de atac/ameninţare teroristă. Şeful echipajului Poliţiei Federale canadiene şi al echipei antiteroriste au confirmat siguranţa ambasadei şi a personalului, în opinia lor apelul respectiv fiind o «alarmă falsă»”, adaugă ministerul.

MAE precizează că, în prezent, întreg personalul misiunii şi sediul Ambasadei sunt în afara oricărui pericol.

Potrivit posturilor de radio locale 1310News şi CFRA, poliţia din Ottawa a fost alertată în noaptea de duminică spre luni, în legătură cu o ameninţare cu bombă primită la ambasada României, situată pe strada Rideau din capitala canadiană.

Echipajele de poliţie sosite la faţa locului au cercetat clădirea dar nu au găsit nimic suspect, a declarat RCMP (Royal Canadian Mounted Police) pentru postul de radio CFRA.

Cele mai citite

Uzbekistan: 23 de persoane au fost condamnate după moartea a 68 de copii ce au fost tratați cu sirop de tuse

Siropurile pentru tuse contaminate au fost produse de compania indiana Marion Biotech. Procesul a durat șase luni, relatează Reuters, preluat de orange.ro. Inculpații au fost...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă