16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialAlain Delon implineste 70 de ani

Alain Delon implineste 70 de ani

Alain Delon, incontestabilul june-prim al filmului francez, sex-simbolul Frantei, care s-a facut remarcat nu doar prin frumusetea sa, ci si prin talentul sau nativ, facand din el un mare star al anilor '60-'70-'80-'90, s-a nascut la Sceaux, in apropiere de Paris. Debuteaza pe ecran, in 1957, in filmul „Quand la femme s'en melle”.
Alain Delon se remarca incepand cu anii '60, obtinand recunoasterea internationala in filmul lui Visconti „Rocco si fratii sai” alaturi de Annie Girardot.
In 1961, Alain Delon debuteaza pe scena, alaturi de Romy Schneider (pe atunci logodnica sa). In anii '80 se afirma si ca regizor de film.
In 1984 este distins cu Premiul „Cesar” pentru rolul din „N™tre Histoire”.
In 1988, dupa aproximativ optzeci de filme la care a participat ca actor, producator sau regizor, Alain Delon debuteaza ca actor de televiziune in serialul „Cinema”. In anii '90 apare in filme deosebite, remarcandu-se prin deplina maturitate artistica.
In februarie 1995, ii este acordat Premiul „Ursul de Aur” pentru intreaga cariera, la Festivalul Filmului de la Berlin. Delon este si laureat al Premiului „David de Donatelli”, primit cu prilejul Festivalului de la Taormina (1972), Comandor al Ordinului Artelor si Literelor (1986) si Cavaler al Legiunii de Onoare (1990). Alain Delon, pe langa numeroasele aventuri mai mult sau mai putin cunoscute, are la activ trei casatorii, dar si tot atatea divorturi, precum si trei copii.
Numele lui Alain Delon depaseste de mult cadrul strict al filmului. In Franta au fost lansate cravate si produse cosmetice, ochelari si ceasuri purtand ca marca initialele numelui sau, care au ajuns pana in indepartata Japonie. Starul francez este, de asemenea, un pasionat crescator de cai de curse.
Dupa patruzeci de ani de succese, Alain Delon este in continuare un actor activ, preferand tumultul platourilor de filmare in locul tihnei caminului, desi doctorii sai i-au prescris obligativitatea odihnei din cauza unor probleme de sanatate accentuate.

Cele mai citite

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă