10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAl saselea deces din cauza gripei porcine, numele victimelor – la secret

Al saselea deces din cauza gripei porcine, numele victimelor – la secret

Numarul deceselor din cauza gripei porcine este in continua crestere. In aceasta saptamana s-au inregistrat alte trei decese, ajungandu-se astfel la sase. Numarul cazurilor noi de gripa porcina, de asemenea, este peste o suta, in ultimele 24 de ore fiind vorba de alte 124 de persoane la care a fost confirmat acest virus.

Acest al saselea deces prin gripa cu virusul A/H1N1 s-a inregistrat la un adult care suferea de bronsita cronica, dupa cum a raportat Centrul National pentru Prevenirea Bolilor Transmisibile. Prin cele 124 de noi cazuri de gripa porcina confirmate in ultimele 24 de ore, s-a ajuns pana in acest moment, la nivelul intregii tari, la 3.551 de imbolnaviri din cauza virusului A/H1N1. Cele mai multe cazuri inregistrate in ultimele 24 de ore, depasind chiar Capitala, sunt in judetul Dambovita (17, fata de 15 in Bucuresti). Confirmarea de noi imbolnaviri in colectivitati scolare a determinat suspendarea cursurilor in patru unitati de invatamant, anume la Liceul nr. 6 "Spiru Haret" si la scoala Generala "Lazuri" din judetul Dambovita si la Grupul scolar "Nenitescu" si Colegiul National "B.P. Hasdeu" din Buzau. In acelasi timp, s-au reluat cursurile la scoala Generala nr. 39 din judetul Dolj. Din mai multe considerente, Comitetul de Coordonare pentru Gripa a decis sa nu mai faca publice datele pacientilor decedati din cauza porcinei, precum varsta, sexul si localitatea unde s-a produs decesul.

"In urma difuzarii sau publicarii in ultima perioada a mai multor reportaje care au indus, in mod nejustificat, un sentiment de nesiguranta in randul populatiei, dar si presiune asupra personalului medical, am decis sa nu mai facem publice datele personale ale pacientilor care au decedat din cauza gripei porcine. In plus, se impune protejarea drepturilor pacientilor si a familiilor lor, multe dintre acestea sesizand in acest sens autoritatile", subliniaza reprezentantii Ministerului Sanatatii.
Vaccinarea impotriva gripei porcine a continuat, ieri aceasta actiune fiind inceputa si la nivelul judetului Salaj. Aici au ajuns 9.300 de doze de vaccin produse la Institutul "Cantacuzino" din Capitala. Dozele, potrivit conducerii Directiei de Sanatate Publica Salaj, acopera 57% din segmentul populatiei considerat ca fiind de risc. In mediul urban, elevii peste 16 ani vor fi vaccinati de medicii scolari, iar in mediul rural – de catre medicii de familie.

 

Studentii din judetul Salaj se vor putea vaccina zilnic la sediul DSP Salaj, intre orele 11.00 si 13.00. Majoritatea angajatilor DSP Salaj au decis sa se vaccineze impotriva porcinei, iar personalul medical de la cele sase unitati spitalicesti, de asemenea, se poate imuniza, decizia apartinand insa fiecarui angajat in parte.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă