5.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialAl-Qaeda revendică atentatele din Dubai şi Marea Britanie

Al-Qaeda revendică atentatele din Dubai şi Marea Britanie

Reţeaua teroristă Al-Qaeda în Peninsula Arabă a revendicat trimiterea coletelor-capcană interceptate în Marea Britanie şi Dubai şi a afirmat că s-a aflat la originea exploziei unui avion cargo în Dubai, în septembrie, informează Mediafax.

Gruparea şi-a însuşit aceste acţiuni în mesaje difuzate pe forumuri pe Internet care promovează Jihadul, prin intermediul cărora face apel la trimiterea altor colete-capcană, “pentru a extinde raza de acţiune, incluzând avioane de linie din Occident, precum şi avioane cargo”.

Două colete-capcană provenind din Yemen şi cu destinaţia Statele Unite au fost interceptate la 29 octombrie, în Marea Britanie şi Dubai. Ele erau adresate unor lăcaşuri de cult evreieşti din Chicago, Statele Unite.

Unul dintre pachete a fost descoperit la aeroportul din East Midlands. Dispozitivul era “operaţional şi ar fi putut exploda”, după cum a afirmat ministrul britanic de Interne, Theresa May, la sfârşitul săptămânii trecute.

La începutul lui septembrie, un avion cargo al companiei americane de mesagerie UPS s-a prăbuşit peste o bază militară din apropiere de aeroportul din Dubai. Cei doi membri ai echipajului au murit în urma prăbuşirii.

“Am doborât avionul aparţinând companiei americane UPS, dar pentru că presa inamicului nu ne-a atribuit responsabilitatea acestei activităţi, am rămas tăcuţi până când a venit momentul să lovim din nou”, potrivit mesajului.

Reţeaua Al-Qaeda în Peninsula Arabă (AQPA) mai afirmă că tot ea a plasat, câteva săptămâni mai târziu, alte două bombe disimulate în colete la bordul avioanelor FedEx şi UPS.

Cele mai citite

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii...

Până la Silicon Valley, se surpă Dorobanțiul și avem Valea Silicoanelo aici la noi

Ilustrație: Marian Avramescu Până când o să ne ducă președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, călare pe porcul care zboară, spre Statele...

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...
Ultima oră
Pe aceeași temă