19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAl-Qaeda revendică atentatele din Dubai şi Marea Britanie

Al-Qaeda revendică atentatele din Dubai şi Marea Britanie

Reţeaua teroristă Al-Qaeda în Peninsula Arabă a revendicat trimiterea coletelor-capcană interceptate în Marea Britanie şi Dubai şi a afirmat că s-a aflat la originea exploziei unui avion cargo în Dubai, în septembrie, informează Mediafax.

Gruparea şi-a însuşit aceste acţiuni în mesaje difuzate pe forumuri pe Internet care promovează Jihadul, prin intermediul cărora face apel la trimiterea altor colete-capcană, „pentru a extinde raza de acţiune, incluzând avioane de linie din Occident, precum şi avioane cargo”.

Două colete-capcană provenind din Yemen şi cu destinaţia Statele Unite au fost interceptate la 29 octombrie, în Marea Britanie şi Dubai. Ele erau adresate unor lăcaşuri de cult evreieşti din Chicago, Statele Unite.

Unul dintre pachete a fost descoperit la aeroportul din East Midlands. Dispozitivul era „operaţional şi ar fi putut exploda”, după cum a afirmat ministrul britanic de Interne, Theresa May, la sfârşitul săptămânii trecute.

La începutul lui septembrie, un avion cargo al companiei americane de mesagerie UPS s-a prăbuşit peste o bază militară din apropiere de aeroportul din Dubai. Cei doi membri ai echipajului au murit în urma prăbuşirii.

„Am doborât avionul aparţinând companiei americane UPS, dar pentru că presa inamicului nu ne-a atribuit responsabilitatea acestei activităţi, am rămas tăcuţi până când a venit momentul să lovim din nou”, potrivit mesajului.

Reţeaua Al-Qaeda în Peninsula Arabă (AQPA) mai afirmă că tot ea a plasat, câteva săptămâni mai târziu, alte două bombe disimulate în colete la bordul avioanelor FedEx şi UPS.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă