19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAl Gore, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2007

Al Gore, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2007

Fostul vicepresedinte american, Al Gore, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace 2007, pentru eforturile sale de a atrage atentia lumii asupra pericolelor incalzirii globale, a anuntat, ieri, un parlamentar norvegian, fostul ministru al mediului conservatorul Boerge Brende, citat astazi de Los Angeles Times.

Termenul limita de depunere a nominalizarilor la Premiul Nobel pentru Pace a expirat aseara. Deocamdata, Institutul Nobel din Oslo pastreaza secreta aceasta lista de nominalizari, pe care mai sunt dati ca favoriti fostul presedinte finlandez Martti Ahtisaari si dizidenta chineza Rebiya Kadeer.

Parlamentarii norvegieni se numara printre cele cateva mii de persoane si grupuri care au dreptul de a nominaliza candidati la Premiul Nobel. Printre persoanele care au acest drept se afla membri ai guvernelor nationale, fosti laureati, membri ai comisiei de premiere si profesori universitari. Castigatorul este anuntat la jumatatea lunii octombrie, premiul fiind decernat intotdeauna pe 10 decembrie, data mortii creatorului sau, suedezul Alfred Nobel.

Al Gore candideaza si la un Oscar, ca realizator al documentarului “An Inconvenient Truth”.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă