23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialAjutoarele de la UE, împărţite cu poliţia

Ajutoarele de la UE, împărţite cu poliţia

Pensionarii şi şomerii din Brăila şi Galaţi nu îşi ridică alimentele la care au dreptul.

 

Nici gălăţenii, nici brăilenii nu se înghesuie la alimentele distribuite de UE, iar autorităţile au mari probleme cu păstrarea în depozite a imenselor cantităţi. Spre exemplu, în depozitele Primăriei Galaţi se mai află 97 t de făină, 48 t de mălai, 21 t de paste făinoase, 10 t de biscuiţi, 9 t de lapte praf şi 7 t de zahăr. De aceste ajutoare beneficiau 18.621 de gălăţeni, dar numai jumătate s-au prezentat să ridice alimentele.

Statisticile primăriei diferă în funcţie de produse. Spre exemplu, 11.565 de persoane au ridicat făina albă, mălaiul, pastele făinoase şi zahărul. Biscuiţii au fost luaţi numai de 9.680, iar laptele praf de 7.914 persoane. Pe categorii, au ridicat făina, mălaiul, pastele şi zahărul numai 3.214 din cei 6.092 de pensionari, adică 52,7%, 3.397 din 5.828 de şomeri (58%), 3.049 din cele 4.497 persoane cu handicap (67%) şi 1.905 din cei 2.204 beneficiari de venit minim garantat, adică 86%. La sate, distribuţia ajutoarelor a mers mai bine, în majoritatea comunelor fiind terminată de mult.

La Brăila, situaţia e asemănătoare. Beneficiau de ajutoarele alimentare de la UE 15.131 de personae, dar până în urmă cu câteva zile se prezentaseră numai 9.619 beneficiari. În depozitele Primăriei Brăila se mai aflau 71 t de făină albă, 35 t de mălai, 10 t de lapte praf şi 10 t de paste făinoase. Primarul Aurel Simionescu a încercat să îi îndemne pe beneficiari să îşi ia ajutoarele şi cu Poliţia Comunitară, dar nu au fost schimbări notabile. „Am trimis şi Poliţia Comunitară la casele oamenilor. Dacă nu vin să îşi ridice produsele, înseamnă că nu au nevoie”, a spus Simionescu.

Spre deosebire de Brăila şi Galaţi, în Constanţa, un municipiu teoretic mai bogat, sute de persoane s-au îmbulzit, zilele trecute, la ajutoarele UE. Multe dintre ele au stat la coadă chiar o noapte, pentru a fi siguri că intră în posesia pachetelor de alimente.

Cele mai citite

Echipele Apa Nova, pregătite să intervină în caz de posibile acumulări de apă

Ca urmare a avertizărilor meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologie, care preconizează ploi abundente în zilele următoare, inclusiv în Municipiul București, există riscul...

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...
Ultima oră
Pe aceeași temă