6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSpecialAgresorul poliţistului din Târgovişte a fost prins în Bucureşti

Agresorul poliţistului din Târgovişte a fost prins în Bucureşti

Daniel Uţă, cel care l-a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, pe poliţistului de la IPJ Dâmboviţa, acesta fiind internat în comă, a fost prins, duminică seară, în Bucureşti şi este dus la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

 

Potrivit surselor citate, Daniel Uţă a fost prins într-un apartament din Capitală, în urma unei descinderi a poliţiştilor de la investigaţii criminale, cu sprijinul DGIPI şi SRI.

În apartament a mai fost găsit un bărbat, care a fost ridicat de poliţişti, fiind dus, împreună cu Daniel Uţă, la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, pentru audieri.

Poliţistul Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, un presupus interlop din Târgovişte care ar face parte din gruparea “Ghenosu”.

Codruţ Oprea a fost operat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru un hematom cerebral, starea lui fiind în continuare foarte gravă, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dâmboviţa, Mihai Tudose, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în urma probelor administrate s-a stabilit că agentul de poliţie Codruţ Oprea a fost lovit în cap cu un corp dur, probabil o sticlă, de către George Daniel Uţă, zis “Danezu”, de 22 de ani, din Târgovişte, care apoi a fugit de la locul faptei ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte.

Mihai Tudose a precizat că procurorii au început urmărirea penală pentru tentativă de omor calificat, pentru care agresorul riscă o pedeapsă între şapte ani şi jumătate şi 12 ani şi jumătate.

Procurorii dâmboviţeni l-au audiat, duminică, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pe unul dintre martorii care au fost în localul din Târgovişte unde a avut loc agresiunea. Acesta a părăsit sediul instituţiei după câteva ore de audieri, el fiind scos cu cagulă pe faţă şi introdus într-o maşină a Poliţiei.

Avocatul lui Daniel Uţă declara că îl va suna pe clientul său pentru a-i spune să se predea, precizând că a fost contactat de acesta, care i-a cerut să meargă să îl reprezinte la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa.

“Clientul meu m-a sunat de pe telefonul mobil şi m-a rugat să vin să-l reprezint la Parchet. Nu ştiu unde este acum şi nu mi-a spus dacă se predă. Am înţeles, după câte se pare, că a lovit un poliţist cu o sticlă de vin, nu cunosc mai multe. Bănuiesc că s-a pus în mişcare urmărirea penală în acest caz. O să-l sun acum, nu m-a sunat de pe număr ascuns de telefon, m-a sunat de pe numărul lui. O să vorbesc acum după ce plec şi o să-i spun acum să se predea. Nu mi-a spus unde se află. L-am mai reprezentat şi într-un alt dosar la Legea 61. Nu mi-a cerut nimeni numărul de telefon al lui. O să-l sun acum să văd unde este”, a spus avocatul Dumitru Popa.

Poliţistul agresat de un membru al grupǎrii Ghenosu din Târgovişte verifica, în momentul incidentului, informaţiile potrivit cǎrora, dupǎ o anumitǎ orǎ, în acel local se consumǎ droguri, a declarat, duminică, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor “Pro Lex”, Vasile Lincu.

Daniel Uţă, zis “Danezu”, a mai fost implicat într-un incident cu violenţă, în primăvara acestui an, când a fost acuzat că a lovit-o pe fata şefului de post din Pietroşiţa. Atunci, tânăra, în vârstă de 19 ani, a ajuns la spital după ce a fost sechestrată şi bătută de Daniel Uţă, fostul ei prieten. Agresiunea a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale unui magazin din microraionul 4 din Târgovişte, victima fiind internată iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi ulterior la un spital din Bucureşti. Fata şi-a retras plângerea, astfel că Daniel Uţă nu a mai fost cercetat.

Cele mai citite

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Inspectorii ANAF primesc statut special și vor fi înarmați

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va fi reorganizată, iar după această procedură, inspectorii de la Antifraudă Fiscală vor avea un statut special și...

Strategii de menținere a nivelului de motivație în rândul angajaților pe care orice companie ar trebui să le aplice

Într-o lume a afacerilor extrem de competitivă, menținerea unui nivel ridicat de motivație în rândul angajaților este vitală pentru succesul și durabilitatea unei companii....
Ultima oră
Pe aceeași temă