19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialAgresorul poliţistului din Târgovişte a fost prins în Bucureşti

Agresorul poliţistului din Târgovişte a fost prins în Bucureşti

Daniel Uţă, cel care l-a lovit în cap, într-un local din Târgovişte, pe poliţistului de la IPJ Dâmboviţa, acesta fiind internat în comă, a fost prins, duminică seară, în Bucureşti şi este dus la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

 

Potrivit surselor citate, Daniel Uţă a fost prins într-un apartament din Capitală, în urma unei descinderi a poliţiştilor de la investigaţii criminale, cu sprijinul DGIPI şi SRI.

În apartament a mai fost găsit un bărbat, care a fost ridicat de poliţişti, fiind dus, împreună cu Daniel Uţă, la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa, pentru audieri.

Poliţistul Codruţ Oprea, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, a fost dus în comă de gradul IV la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost lovit cu o sticlă în cap, într-un bar din Târgovişte, de George Daniel Uţă, un presupus interlop din Târgovişte care ar face parte din gruparea „Ghenosu”.

Codruţ Oprea a fost operat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, pentru un hematom cerebral, starea lui fiind în continuare foarte gravă, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Opriţa.

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dâmboviţa, Mihai Tudose, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în urma probelor administrate s-a stabilit că agentul de poliţie Codruţ Oprea a fost lovit în cap cu un corp dur, probabil o sticlă, de către George Daniel Uţă, zis „Danezu”, de 22 de ani, din Târgovişte, care apoi a fugit de la locul faptei ieşind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Târgovişte.

Mihai Tudose a precizat că procurorii au început urmărirea penală pentru tentativă de omor calificat, pentru care agresorul riscă o pedeapsă între şapte ani şi jumătate şi 12 ani şi jumătate.

Procurorii dâmboviţeni l-au audiat, duminică, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pe unul dintre martorii care au fost în localul din Târgovişte unde a avut loc agresiunea. Acesta a părăsit sediul instituţiei după câteva ore de audieri, el fiind scos cu cagulă pe faţă şi introdus într-o maşină a Poliţiei.

Avocatul lui Daniel Uţă declara că îl va suna pe clientul său pentru a-i spune să se predea, precizând că a fost contactat de acesta, care i-a cerut să meargă să îl reprezinte la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa.

„Clientul meu m-a sunat de pe telefonul mobil şi m-a rugat să vin să-l reprezint la Parchet. Nu ştiu unde este acum şi nu mi-a spus dacă se predă. Am înţeles, după câte se pare, că a lovit un poliţist cu o sticlă de vin, nu cunosc mai multe. Bănuiesc că s-a pus în mişcare urmărirea penală în acest caz. O să-l sun acum, nu m-a sunat de pe număr ascuns de telefon, m-a sunat de pe numărul lui. O să vorbesc acum după ce plec şi o să-i spun acum să se predea. Nu mi-a spus unde se află. L-am mai reprezentat şi într-un alt dosar la Legea 61. Nu mi-a cerut nimeni numărul de telefon al lui. O să-l sun acum să văd unde este”, a spus avocatul Dumitru Popa.

Poliţistul agresat de un membru al grupǎrii Ghenosu din Târgovişte verifica, în momentul incidentului, informaţiile potrivit cǎrora, dupǎ o anumitǎ orǎ, în acel local se consumǎ droguri, a declarat, duminică, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, Vasile Lincu.

Daniel Uţă, zis „Danezu”, a mai fost implicat într-un incident cu violenţă, în primăvara acestui an, când a fost acuzat că a lovit-o pe fata şefului de post din Pietroşiţa. Atunci, tânăra, în vârstă de 19 ani, a ajuns la spital după ce a fost sechestrată şi bătută de Daniel Uţă, fostul ei prieten. Agresiunea a fost înregistrată de camerele de supraveghere ale unui magazin din microraionul 4 din Târgovişte, victima fiind internată iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi ulterior la un spital din Bucureşti. Fata şi-a retras plângerea, astfel că Daniel Uţă nu a mai fost cercetat.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă