4.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialAgenţiile de presă internaţionale comentează anunţul Curţii Constituţionale

Agenţiile de presă internaţionale comentează anunţul Curţii Constituţionale

Agenţiile de presă internaţionale comentează anunţul Curţii Constituţionale de amânare a deciziei privind validarea referendumului, notând că decizia prelungeşte criza politică de la Bucureşti, scrie Mediafax.

“Curtea Constituţională a amânat până în septembrie luarea unei decizii privind validarea referendumului pe tema destituirii preşedintelui, o manevră care va prelungi criza politică din România. Datele oficiale arată că prezenţa la urne în referendumul de duminică nu a atins pragul necesar. Joi, Curtea Constituţională a amânat decizia privind validarea plebiscitului până pe 12 septembrie, împingând leul spre noi scăderi istorice”, subliniază Associated Press, notând că Traian Băsescu şi-a pierdut popularitatea din cauza măsurilor de austeritate şi presupuselor intervenţii în sistemul judiciar.

“Uniunea Europeană l-a criticat pe premierul Victor Ponta pentru că ar fi încercat să modifice regulile pentru a se asigura că Băsescu va fi demis”, subliniază AP.

“Criza politică din România continuă în contextul în care Curtea Constituţională amână decizia privind validarea”, titrează Bloomberg.

“Amânarea Curţii Constituţionale prelungeşte criza politică din România”, titrează AFP, comentând că “anunţul Curţii Constituţionale din România de a amâna până pe 12 septembrie decizia privind validitatea referendumului prelungeşte criza politică ce afectează România de peste o lună”, alimentând o situaţie de incertitudine cu efecte mai ales în plan economic.

Cele mai citite

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

Se face că printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați: Magnus Mutus și de tarabostes: Il...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Ariana, solitarul de pe inelul Rotschild

Familia Rotschild este unul dintre cele mai însemnate repere financiare ale ultimelor două secole. Cele mai multe dintre evenimentelor importante care au...
Ultima oră
Pe aceeași temă